Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z. [ Mina ]

13. 10. 2021. 16:57   >>  16:58 1

U DPS-U OCIJENILI

Digitalna budućnost Crne Gore dovedena u pitanje

Digitalna budućnost Crne Gore je dovedena u pitanje, poručili su iz Komisije za inovacije Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz Komisje za inovacije su kazali da je poruka koju je na online sastanku ministarki javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamari Srzentić, uputila potpredsjednica Evropske komisije (EK) Margrethe Vestager, više nego jasna.

Vestager je kazala da je digitalna transformacija izuzetno značajna za razvoj zemlje, te da mora početi od vrha Vlade.

“To je signal ministarki i aktuelnoj vlasti kako EU gleda na trenutnu situaciju u Crnoj Gori kada je taj sektor u pitanju”, navodi se u saopštenju.

Iz Komisije za inovacije su ocijenili da je digitalna transformacija jedan od glavnih prioriteta Evropske unije (EU).

“Upravo jačanje kapaciteta na području novih digitalnih tehnologija predstavlja kontinuirani proces koji je već dugo trajao i na čemu se intenzivno radilo svih ovih godina. Međutim, dolaskom nove vlasti i tu je došlo do zastoja kao i na drugim poljima od životnog značaja za građane i državu”, smatraju u DPS-u.

Kako su naveli, Crna Gora prvi put, od kako je razvoj informacionog društva u fokusu prioriteta rada prethodnih vlada, nema svoj strateški dokument, a to datira od 2003. godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније