Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ I. P. ]

14. 10. 2021. 08:56 >> 08:57

PRINC NIKOLA PETROVIĆ

Crna Gora i UAE baštine iste vrijednosti

Crna Gora i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) baštine iste vrijednosti koje se odnose na multinacionalnost, multikonfesionalnost i solidarnost i zbog toga naši odnosi mogu biti samo snažniji, rekao je princ Nikola Petrović Njegoš.

Princ, koji je u posjeti UAE tokom Expo 2020, rekao je da se "posebno zalažemo sa osnaživanje odnosa u domenu ekologije i ekoloških praksi i to je nešto na čemu ćemo raditi u budućnosti”.

“U ime naroda Crne Gore, zahvaljujem se Ujedinjenim Arapskim Emiratima za svu humanitarnu i drugu vrstu pomoći koju su nam pružali tokom pandemije. Isto tako, imali smo ogromnu podršku tokom pripreme učešća naše zemlje na Expo 2020. Crna Gora i UAE baštine iste vrijednosti koje se odnose na multinacionalnost, multikonfesionalnost i solidarnost i zbog toga naši odnosi mogu biti samo snažniji”, rekao je princ Nikola Petrović Njegoš.

On od 8. od 16. oktobra boravi u posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Tokom boravka, princ je posjetio više paviljona drugih učesnika Expo 2020, ali i održao niz značajnih sastanaka među kojima je i onaj sa Nj. E. Rim Al Hašimi, državnom ministarkom UAE za međunarodnu saradnju i generalnom direktoricom Expo 2020 Dubai.

Imajući u vidu da je Crna Gora proslavila 30 godina od proglašenja za ekološku državu, jedna od glavnih tema sastanka je bila i organizacija Međunarodnog ekološkog foruma “Malo je lijepo” koji je planiran za februar sledeće godine, kada će biti obilježen i Nacionalni dan Crne Gore u okviru Expo 2020.

Tom prilikom biće potpisana Deklaracija Dubai 2022 sačinjena od deset zapovjesti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније