Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

15. 10. 2021. 10:31 >> 10:32

PROTEST ISPRED VLADE

"Nadležni da nađu rješenje za liječenje djece sa smetnjama u razvoju"

Udruženje roditelja djece sa smetnjama u razvoju organizovali su protest ispred zgrade Vlade Crne Gore. Pozivali su sve građane da im se pridruže i još jednom zatraže od nadležnih da hitno nađu rješenje za liječenje njihove djece.

 

"Već osam mjeseci nadležni u Vladu odbijaju da nas prime na razgovor, a kada su nas primili odbili su naše zahtjeve, ne razmatrajući ih“, ističu roditelji.

Navode da za svoju djecu traže liječenje u Crnoj Gori, jer, kako smatraju, nijesu sve porodice u mogućnosti da priušte boravak u Beogradu, gdje su im o trošku Fonda za zdravstveno osiguranje omogućeni tretmani. 

Pregovori sa institucijama da se djeci sa autizmom obezbijedi kvalitetno liječenje u Crnoj Gori za sada su rezultirali obećanjima, kazala je Sabina Decević iz Fondacije “Ognjen Rakočević”. Određene institucije žele da pomognu, međutim, to su vrlo mali koraci, kazala je ona. Podvukla je da liječenje u Beogradu treba da bude izbor, jer je jako skupo, a djeca ne mogu da čekaju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније