Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ IN4S ]

19. 10. 2021. 19:39 >> 19:41
2

BRĐANIN SA RAIČEVIĆEM

Bezbjednost novinara i nesmetan rad prioriteti UP

Glavni urednik portala IN4S, Gojko Raičević, sastao se sa direktorom Uprave policije, Zoranom Brđaninom. Jedna od ključnih tema koje su razmatrane tokom pomenutog sastanka jeste priroda prethodnih odnosa UP-a i IN4S-a.

Brđanin je naglasio važnost uloge medija i dobrih odnosa Uprave policije i medijskih poslenika, sa posebnim akcentom na bezbjednost novinara. Istakao je da će bezbjednost novinara i nesmetani rad redakcija biti visoko na listi prioriteta ovog državnog organa.

„Policija će intenzivirati svoj rad kada je riječ o napadima na novinare, čemu će doprinijeti i formiranje posebne jedinice u UP, čiji će posao biti samo to.“, zaključio je Brđanin.

„Svaki iskorak koji napravite u odnosu na Vaše prethodnike, a u oblastima koje smo zajednički detektovali kao ključne, svakako će doprinijeti pravovremenom i istinitom informisanja naših građana, što u konačnom i jeste zadatak odgovornih medija i novinara. Iskoristiću priliku da podsjetim da se bivši direktor UP-a, Veselin Veljović, između ostalog bavio i fabrikovanjem lažnih optužbi protiv mene i IN4S-a, da sam u više navrata ometan u vršenju radnih zadataka i podvrgnut brutalnoj policijskoj torturi, a šikaniranje nije zaobišlo ni članove redakcije. Stoga ne mogu a da ne izrazim zadovoljstvo zbog ovog susreta, koji obećava jedan sasvim drugačiji, odmjereniji i pravičan pristup u odnosu prema medijima i građanima Crne Gore“, istakao je urednik IN4S.

Do sastanka Brđanina i Raičevića došlo je nakon godišnjice hapšenja i napada pripadnika policije na urednika IN4S-a 2015. godine, nakon čega je završio u Urgentnom centru.

Nakon ovoga uslijedilo je više privođenja, hapšenja i fizičkih napada na urednika IN4S-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније