Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

25. 10. 2021. 17:06   >>  17:09

KOMISIJA DPS-A POZIVA

"Ministarstvo da poništi nezakonite oglase"

Svi oglasi za izbor direktora u ustanovama socijalne i dječije zaštite raspisani su mimo Zakona, saopštili su iz Komisije za zdravstvo i socijalnu politiku DPS-a. Pozvali su Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da poništi nezakonite oglase za izbor direktora i, kako navode, poštedi državu troškova usljed nesavjesnog rada Vlade

"Naime, prije nekoliko dana Ministarstvo finansija i socijalnog staranja raspisalo je oglase za izbor 16 direktora u ustanovama socijalne i dječije zaštite, ne donijevši prethodno rješenje postojećim direktorima o prestanku njihovog mandata", poručuju u saopštenju.

Članom 24 Zakona o radu predviđeno je, ističu, da je poslodavac dužan da slobodno radno mjesto prijavi Zavodu za zapošljavanje, na način i po postupku utvrđenim posebnim zakonom, a da je Zavod dužan da javno oglasi slobodno radno mjesto u privrednom društvu, javnoj ustanovi i drugoj javnoj službi, čiji je osnivač ili većinski vlasnik država odnosno jedinica lokalne samouprave.

"Kako poslodavac, odnosno aktuelni sazivi upravnih odbora nijesu donijeli Odluke o prestanku mandata aktuelnih direktora, odnosno Rješenja o njihovom razrješenju, a što se predviđa i članom 111 Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti, niti su donijeli Odluku-Rješenje o otkazu Ugovora o radu postojećim direktorima, navedeni oglasi nijesi mogli biti raspisani, jer radna mjesta direktora u trenutku raspisivanja oglasa nijesu bila upražnjena", navode iz Komisije za zdravstvo i socijalnu politiku DPS-a.

Apeluju na nadležno ministarstvo da poništi sve aktuelne oglase i iste raspiše u skladu sa Zakonom predviđenom procedurom.

"U suprotnom i u ovom, kao i u slučaju direktora obrazovnih ustanova, državu čekaju ogromni troškovi zbog nesavjesnog rada Vlade Crne Gore odnosno njenih resornih ministara", zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније