Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

27. 10. 2021. 15:02   >>  15:16

MIŠKOVIĆ

Oblasti informatičkog društva i medija važne za članstvo u EU

Pregovaračka struktura i donosioci odluka prepoznaju važnost oblasti informatičkog društva i medija, i vjerujem da će značaj ove oblasti u narednom periodu rasti, ne samo zbog adekvatne pripreme za članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji već i značaja koji ima digitalna transformacija u svim segmentima našeg društva“, ocijenila je šefica Radne grupe za poglavlje 10 - Informatičko društvo i mediji Ružica Mišković iz Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija.

Danas je održana konstitutivna sjednica Radne grupe za poglavlje 10 – Informatičko društvo i mediji.

Šefica radne grupe, Ružica Mišković se osvrnula na postignute rezultate, kao i na dva završna mjerila od kojih zavisi dalji napredak Crne Gore u tom poglavlju. Istakla je da će se dobrom organizacijom, proaktivnim pristupom i koordinacijom svih uključenih aktera osnažiti dinamika realizacije obaveza u oblastima usluga informatičkog društva, elektronskih komunikacija i audiovizulne politike, koje obuhvataju teme od značaja za građane i svako savremeno društvo.

Kako ističu u saopštenju Sektora Vlade za informisanje javnosti o EU i procesu prostupanja, Mišković je ukazala na značaj ocjena iz ovogodišnjeg Izvještaja Evropske komisije o Crnoj Gori, te važnost praćenja preporuka i smjernica EK u narednom periodu, kao jasnom putokazu za napredak u pitanjima koje ovo poglavlje obuhvata, a posebno ona koja se odnose na nezavisnost medijskog sektora, jačanje kapaciteta medijskog regulatora i unapređenje administrativnih kapaciteta za sprovođenje pravne tekovine, s posebnim akcentom na dalje usklađivanje nacionalnog zakonodavstva s pravnom tekovinom EU.

Vlada Crne Gore je u septembru ove godine usvojila inoviranu Odluku o radnoj grupi za poglavlje 10 – Informatičko društvo i mediji, koja broji 25 članova.

U svjetlu nove metodologije, Poglavlje 10 se nalazi u okviru klastera Konkurentnost i inkluzivni rast.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније