Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

28. 10. 2021. 09:14 >> 09:14
1

"JEDNA OD MNOGIH"

Sjutra novi protest u Baru

Za sjutra je najavljen protest u Baru pod sloganom “I ja sam jedna od mnogih”, povodom, kako poručuju organizatori, ugroženih prava pacijenata bolnice u Baru. Na protestu će biti prikazan kratkometražni film sa ispovjestima porodilja iz te bolnice.

U najavi objavljenoj na društvenim mrežama, navodi se da će se protest organizovati na Trgu Vladimira i Kosare u 17 sati.  

“Kako bismo stali na put daljem ugrožavanju prava pacijenata Barske bolnice, organizovali smo protest u znak podrške svim ljudima prvnenstveno žena i porodilja koje su imale negativno iskustvo u istoj kao i da se nikada nikome više ne ponovi ono što se dogodilo našoj sugrađanki”, navodi se u objavi.

Povod za proteste je smrt Ajle Šukurica Hot (27) koja je preminula dva dana nakon porođaja.

Na protestu građanima će se obratiti članovi porodica čiji su bližnji preminuli ili koji su neadekvatno liječeni, koji će tom prilikom iznijeti svoje teško iskustvo.

Pored građana protestu će prisustvovati i predstavnici NVO koje se bave ljudskim pravima.

Sa ranijeg skupa je poručeno traže da se ispitaju svi sporni slučajevi, ali i da ljekari pokažu humanost - da znaju da se ophode prema pacijentima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније