Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

29. 10. 2021. 18:30   >>  19:56 1

PROTEST U BARU

Istraga o smrti porodilje da bude pravična i objektivna

U Baru je ponovo održan protest nakon što je porodilja Ajla Hot nedavno preminula u Kliničkom centru, dva dana nakon porođaja u barskoj Opštoj bolnici. Okupljeni su zatražili odgovornost ljekara te bolnice.

"Porodica ima osnove sumnje, koji se tiču liječenja moje pokojne supruge i to se prvenstveno odnosi na blagovremeno donošenje odluka. Apelujemo na nadležne organe da istraga bude pravična, objektivna bez ikakvog pritiska, vjerujem da ćemo dobiti jasne i istinite informacije i zahtijevam da se sve činjenice iznesu javno", poručio je suprug preminule Ajle,  Zlatan Hot. 

Sa skupa je upućen apel ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović da formira nezavisnu komisiju koja će ispitati stanje u barskoj bolnici i da u toj komisiji bude i predstavnik građana i inspekcije.

"Poučeni iskustvom od ranije i mnogom zataškanim situacijama mi više nemamo povjerenja u njihove istrage i komisije, već tražimo jasan i transparetan postupak i odgovornost onih koji su doveli do toga da barska bolnica više liči na kapelu nego na zdravstvenu ustanovu", poručila je Nikolina Aprcović, organizatorka skupa.

Od juče, po nalogu Ministarstva zdravlja, obavlja se inspekcijska kontrola koja treba da utvrdi stanje u barskoj bolnici i izvještaj o tome sačini u što kraćem roku.

Novi načelnik Odjeljenja ginekologije i akušerstva u Opštoj bolnici Bar, biće Milan Rolović, dogovoreno je na sastanku u Ministarstvu zdravlja s direktorom bolnice, Igorom Karišikom.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније