Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

29. 10. 2021. 20:14 >> 20:19
1

SKURATOV OČEKUJE

Interpol da ne povuče potjernicu za Ismailovim

Rusija može da se nada da Interpol neće poništiti međunarodnu potjernicu za Telmanom Ismailovim i svako eventualno putovanje van Crne Gore za njega može da bude opterećenje zbog mogućeg hapšenja, kazao je bivši glavni tužilac Ruske Federacije Jurij Skuratov. On je rekao da izgledi za ekstradiciju nisu ohrabrujući. 

"Opšta praksa je da davanje političkog azila isključuje ekstradiciju. U ovom slučaju, naravno, postoje političke igre crnogorskih vlasti", podvukao je, između ostalog, Skuratov, a prenosi portal kp.ru. 

On je naveo da je Ismailov odavno u Crnoj Gori, a ranije nije bilo riječi ni o kakvom političkom azilu.

Na pitanje da li  Ismailov i dalje može biti izručen organima za sprovođenje zakona Rusije, Skuratov je rekao da su ruske mogućnosti da utiču na situaciju ograničene. 

"Možemo samo da se nadamo da Interpol neće povući međunarodnu potjernicu za njim, a on će se nalaziti tamo, u Crnoj Gori, ali će svako inostrano putovanje za njega biti opterećujuće mogućim pritvorom i odlukom o ekstradiciji od zemlje u kojoj će se naći", ukazao je Skuratov. 

Podsjetimo, milijarder iz Azerbejdžana Telman Ismailov, koji je u Podgorici uhapšen po potjernici iz Rusije, dobio je azil u Crnoj Gori. On je uhapšen početkom oktobra po potjernici Rusije zbog sumnje da je organizovao ubistvo dvojice preduzetnika u Rusiji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније