Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

P.R.

01. 11. 2021. 19:20   >>  19:20

KONTROLISANO 60 LOKALA

Podgorica: Za vikend izrečene 24 novčane kazne

Turistička inspekcija je tokom petka i subote kontrolisala 60 ugostiteljskih objekata u Podgorici i podnijela pet zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, kao i 24 prekršajna naloga u iznosu od 9.700 eura, saopštila je Uprava za inspekcijske poslove.

Kako navode, Turistička inspekcija sprovela je akcijske kontrole primjene epidemioloških mjera, ali i uopšte poslovanja ugostiteljskih objekata.

"Kontrolisano je sprovođenje epidemioloških, odobrenja za obavljanje djelatnosti, izdavanje računa, kao i konzumiranje duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru", navode u saopštenju.

Inspekcija je, kako navode, kontrolisala 60 ugostiteljskih objekata, pri čemu je utvrđeno 19 nepravilnosti.

"Zbog neposjedovanja jednog od uslova iz nacionalne digitalne kovid potvrde Turistička inspekcija je podnijela jednu krivičnu prijavu. Ova inspekcija je zbog nenošenja zaštitnih maski od strane zaposlenog osoblja i zbog nedozvoljene konzumacije duvanskih proizvoda u objektu podnijela pet zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, kao i 24 prekršajna naloga u iznosu od 9.700 eura", istakli su u saopštenju

Najavljuju da će Turistička inspekcija u narednom periodu nastaviti sa kontrolama ugostiteljskih objekata.

Kad je riječ o kovid potvrdama, podsjećaju sve ugostistelje da moraju obezbijediti jednu osobu koje će kontrolisati sprovođenje mjera u lokalu, te da zaposleni moraju imati kovid potvrdu isto tako kao i njihovi gosti.

"Za sve nepravilnosti pozivamo građane da prijave na besplatni broj kol centra Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније