Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina biznis [ M.L.B. ]

06. 11. 2021. 10:47   >>  10:48 1

UDRUŽENJE PODSTANARA

Apelovali na Vladu da hitno zaštiti najugroženije

Nevladina organizacija (NVO) Udruženje podstanara Crne Gore - "Moj Dom" apelovalo je na Vladu i Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da hitno zaštite najugroženije građane i donesu socijalni program koji će amortizovati brojna poskupljenja.

“Vlada treba što prije da donese socijalni program koji će amortizovati ovolika poskupljenja i da osmisli paket pomoći svim građanima, a posebno podstanarima koji ovo više ne mogu izdržati”, navodi se u saopštenju Udruženja podstanara.

Oni su dodali da im ne trebaju obećanja za sledeću godinu, već djelovanje odmah i sada.

“Građani su se itekako naslušali praznih obećanja i programa koji su se na samom kraju upravo lomili preko njihovih leđa i čiji ceh smo svi mi plaćali. Pomoć građanima Crne Gore - odmah i sada. To su evropski standardi”, poručili su iz Udruženja podstanara.

Oni su podsjetili da svaki dan građani svjedoče rastu cijena, a sa platama od 200, 300 ili 400 eura Crna Gora postaje socijalno najugroženija država na Balkanu.

“Poskupilo je ulje, mlijeko, brašno, voće, povrće, gorivo i još puno toga. Najavljuje se Maršalov plan-Evropa sad. Lipši Mago do zelene trave. Socijalne pomoći građanima koji su socijalno najugroženiji, a takvih je previše za malu Crnu Gori, nema”, kazali su iz Udruženja podstanara.

Oni su dodali da je inflacija u poslednjih par mjeseci između deset i 40 odsto i pitali kako je država odgovorila na to.

“Obećanjima da, konkretno ne. Podstanari u Crnoj Gori više ne mogu izdržati ovaj tempo svakodnevno skupljeg života. Najgore od svega je činjenica što se ne nazire kraj ovome”, navodi se u saopštenju.

Oni su dodali da je najgore što u Crnoj Gori malo ko opominje na taj veoma loš trend.

“Sindikati sa jalovim saopštenjima pokušavaju čisto da se oglase. Vlada ćuti i priprema projekat Evropa sad”, rekli su iz Udruženja podstanara i pitali da li bi tako trebalo da izgleda ta Evropa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније