Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Vanja Rakonjac, TVCG

09. 11. 2021. 16:38 >> 16:43
1

U BISTRIČKOM KRAJU

Mještani ogorčeni, umjesto asfalta makadam i blato

Ranije dato obećanje investitora da će do kraja ove godine asfalt proći kroz Bistrički kraj do skoro je bila garancija mještanima, a već danas opomena da Uprava javnih radova ispoštuje svoje obaveze. Mašine su se povukle sa puta i ostavile iskopan teren i probleme žiteljima bjelopoljskih sela. Zato su danas organizovali protest i blokirali magistralu sa koje su poručili da očekuju hitnu reakciju države.

Oduševljenje zbog dolaska mašina i pravljenja puta, kod mještana Gubavač i Bistrice zamijenilo je ogorčenje. Garancije da će planirani radovi biti završeni u roku, pali su u vodu.

"Sredinom prošle sedmice došlo je do potpune obustave radova na ovom putu bez ijednog objašnjena Vlade, ministarstava, i potpisnika ugovora kompanije Štrabak koji su se povukli sa trase", kazao je Sakib Čindrak, predsjednik MZ Bistica.

Umjesto asfalta, mašine su ostavile iskopan teren i probleme.

"Iskopani su kanali pored puta, napunjeni šuškorom, nekih 50 puta 50 centimetara dubine i širine, iskopani su propusti za vodu i sa lijeve i sa desne strane puta, mostovi su ostavljeni bez prilaznih krila, gdje je ostao most go i neće moći uskoro da se prolazi", istakao je mještanin Bistrice Rade Nedović.

Mještani dva sela pokušali su da kontaktiraju nadležne u Upravi javnih radova i dobiju objašnjenje zašto je posao na putnoj infrastrukturi stao. Iako su vremenski uslovi bili povoljni gotovo godinu su se kamioni rijetko viđali na trasi. To što su potpuno iščezli bio je okidač za mještane da organizuju proteste.

Čindrak ističe da nijesu imali drugog načina da ih nadležni čuju.

U koloni dugoj nekoliko kilometara vozači su danas čekali više od sat kako bi nastavili put prema Prijepolju ili Podgorici. Mještani najavljuju da će i narednih dana blokirati magistalu.

"Mi ćemo već danas uputiti zahtjev MUP-u za novo okupljanje na magistralnom putu Ribarevine", kazao je Čindrak.

Do željno očekivanog odgovora Uprave koja finansira izgradnju puta stanovinici Gubavča i Bistrice gaziće blato i ići makadomom. Ni ekipa TVCG do zaključenja priloga nije dobila očekivanje informacije. Izostao je odgovor zašto su stali radovi na trasi dugoj 6,5 km.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније