Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

14. 11. 2021. 09:58   >>  14:01 26

ČELNIK RTCG O INCIDENTU

Raonić najavio prijave, njegov sin i drugari šokirani urlicima i prijetnjama

Generalni direktor Radio Televizije Cne Gore (RTCG) Boris Raonić rekao je da će podnijeti krivične prijave zbog nasilničkog ponašanja protiv grupe osoba koje su ga sinoć vrijedjale i pokušavale da ga spriječe da prisustvuje utakmici naše nacionalne reprezentacije protiv Holandije, na istočnoj tribini. On je rekao da nema problem kada je u pitanju povećan stepen tolerancije prema kritkama, dok god su izrečene uz minimalnu pristojnost. 

"Nekoliko crnogorskih medija objavilo je sinoć snimke na kojima je grupa osoba vrijeđanjem iz daljine i prijetnjama pokušala da me spriječi da prisustvujem utakmici naše nacionalne reprezentacije protiv Holandije, na istocnoj tribini. Svjestan sam da obavljanjem javne funkcije u paketu dobijam i obavezu povećanog stepena tolerancije prema kritikama, i sa tim zaista nema problema, dok god su izrečene uz minimalnu pristojnost", kazao je Raonić. 

On navodi da je na stadion došao sa maloljetnim sinom i nekoliko njegovih drugara. 

"Bio sam, međutim, sa maloljetnim sinom i nekoliko njegovih drugara i oni su bili šokirani i uplašeni divljačkim ponašanjem i urlicima dvadesetak osoba koji se predstavljaju kao navijači, i zbog čega sam otišao da utakmicu ispratimo s druge tribine. Uz to, na profesionalnu čast neka služi medijima koji su likovali nad ponašanjem ovih "navijača" u prisustvu maloljetnog sina i njegovih drugara, i prenosili otužne komentare sa društvenih mreža koji su podržavali onakvo ponašanje. Ali, što se tiče tih hrabrih momaka koji su se onako ponašali pred maloljetnom djecom - njihova čast me ne zanima, ali me zanima njihova krivična odgovornost. Stoga ću podnijeti krivične prijave protiv njih zbog nasilničkog ponašanja, i ostaviti policiji da radi svoj posao", naglasio je Raonić.

Kako je poručio, junaci neka objave snimke "kako smo se držali dok smo bili licem u lice, umjesto snimaka dok sam bio sto metara dalje".

"Čestitka reprezentaciji na igri. Vukotić je pokazao šta je poetska pravda. Vujnović isto. Hvala na podršci kolegama, Deju, ministrima, poslanicima vlasti i opozicije, NVO kolegama... Opustite se, srce mi je zbog dva gola nase djece puno! Idemo dalje", poručio je Raonić. 

Podsjetimo, pojedini mediji prenijeli su snimke sa društvenih mreža na kojima su se vidi kako jedan broj osoba sinoć na stadionu u Podgorici iz daljine prijete i vrijeđaju generalnog direktora RTCG Borisa Raonića, iako je bio u prisustvu djece. Prenijeti su i neki komentari sa društvenih mreža. 

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније