Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

21. 11. 2021. 14:30   >>  14:31 3

OTVORENO PISMO BOŠNJAK

"Privesti pravdi policajce koji brukaju profesiju"

Član Mreže mladih Pokreta za promjene, Danilo Vukčević, doživio je iživljavanje predstavnika interventne jedinice, samo zato što ih je upozorio na bahato i neprimjereno ponošanje i uvredljivi rečnik, da bi na kraju poslije torture u policijskom vozilu i privođenja završio u Urgentnom centru, saopštila je danas poslanica PzP-a Branka Bošnjak. Ona je uputila otvoreno pismo čelnicima bezbjednosnog sektora u kojima poziva da detaljno taj ispitaju slučaj.

"Nadali smo se da je nakon smjene odnarođenog i bahatog režima završeno sa maltretiranjem slobodnih građana koji znaju svoja prava i ne dozvoljavaju poniženja i uvrede, ali nažalost izgleda da to nije tako i da još uvjek u represivnom aparatu kojim vi rukovodite ima pojedinaca koji misle da su jači od zakona, kojima "zakon leži u topuzu" i koji se neprimjereno i bahato ponašaju, bacajući mrlju na kompletan bezbjedonosni sistem", navodi se u otvorenom pismu Bošnjak.

Ističe da zabrinjava činjenica da je među "ovim nasilnicima u uniformi bio i onaj koji je i široj javnosti već poznat po nasilničkom ponašanju neobuzdanom željom za vrijeđanjem, prijetnjama i maltretiranjem građana".

"Ti koji brukaju ovu časnu i tešku profesiju, treba hitno odstraniti i privesti pravdi. Zato, očekujem od vas da ovaj slučaj hitno i detaljno ispitate i da ove pojedince, koji ne slučajno krše pravila i ne nose akreditacije, i koji se sa nepodnošljivom lakoćom iživljavaju nad pristojnim građanima, brukajući uniformu koju nose i zloupotrebljavajući svoj položaj, sankcionišete i ne date im više nikad priliku da mogu nešto slično da naprave."

"Ovakvo ponašanja nečasnih pojedinaca u uniforemi, na psihu jednog mladog momka ostaviće ožiljak za koji treba vrijeme da iščili, a da ne pričamo o nepovjerenju i nagomilanom bijesu zbog učinjene nepravdepa je vrlo važno da dođe do osude ovakvih pojedinaca kao satisfakcija", dodaje Bošnjak.

Takođe je pozvala i Savjet za građansku kontrolu policije da ispita slučaj.

"Očekujem od vas koji vodite bezbjedonosni sektor Crne Gore, da me kao potpredsjednicu Skupštine Crne Gore informišete o preduzetim koracima i rezultatima istrage ovog slučaja“, navodi se u pismu koje je uputila Bošnjak.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније