Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

23. 11. 2021. 11:23   >>  12:00

BOGDANOVIĆ - POPA

Međustranački konsenzus ključan, DPS posvećen tom cilju

DPS kao pojedinačno najjača stranka u Crnoj Gori, ostaje dosljedan partner svim akterima koji podržavaju proevropsku politiku i kao rješenje za prevazilaženje političke krize smatraju da je potreban konsenzus svih progresivnih i evropskih političkih subjekata iz vlasti i opozicije u okviru građanske i evropske platforme koju je predložila DPS sa svojim tradicionalnim partnerima, kazao je generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović na sastanku sa šeficom delegacije EU u Crnoj Gori, ambasadorkom Oanom Kristinom Popom.

Tokom sastanka napravljen je osvrt na aktuelne političke procese, kao i na sveobuhvatna dešavanja koja su obilježila skoro godinu dana od smjene vlasti u Crnoj Gori.

Bogdanović je, ocjenjujući evidentnu stagnaciju u procesu integracija, ukazao da je to znak upozorenja za sve aktere koji žele stabilnu i prosperitetnu Crnu Goru, te da DPS ostaje ključni promoter evropskih vrijednosti.

Kako naglašavaju u saopštenju DPS-a, on je dodao da je u proteklih godinu dana DPS potvrdila demokratski kapacitet i u ulozi opozicije pokazala svoj konstruktivan i dominantan status ključnog aktera koji beskompromisno ostaje privržen interesima građanskog i modernog crnogorskog društva.

U tom pravcu, upoznao je sa procesima unutarpartijske reforme koja je u završnoj fazi, i koja u narednom periodu treba da rezultira kvalitetnim modelima rada i ponudama koje će biti u pravcu rješavanja pitanja koja opterećuju građane i izrazio očekivanje da će se benefiti tog procesa pokazati i u predstojećem izbornom procesu u tri opštine.

Bogdanović je posebno istakao da DPS, kao pojedinačno najjača stranka u Crnoj Gori, ostaje dosljedan partner svih aktera koji podržavaju proevropsku politiku i kao rješenje za prevazilaženje političke krize istakao značaj konsenzusa svih progresivnih i evropskih političkih subjekata iz vlasti i opozicije u okviru građanske i evropske platforme koju je predložila DPS sa svojim tradicionalnim partnerima.

Ambasadorka Popa je istakla da EU snažno podržava integracionu agendu Crne Gore i naglasila značaj rezultata koji su postignuti u prethodnom periodu u procesu evropskih integracija. Ambasadorka EU je dodala da građani očekuju od svih proevropskih političkih snaga da zajednički djeluju i da kroz široki međustranački konsenzus omoguće sprovođenje ključnih reformi za članstvo Crne Gore u EU.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније