Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ I. P. ]

26. 11. 2021. 07:57 >> 07:58
1

VUJISIĆ SE NADA

Država da istraje u zaustavljanju eksploatacije

Novinar portala PCnen i aktivista Vuk Vujisić rekao je kako nada da će država istrajati u namjeri riješi problem devastacije korita Morače usljed eksploatacije šlunka.

Vujisić, koji je među prvima aktuelizovao problem eksploatacije šljunka, rekao je u Prelistavanju štampe na Javnom servisu da su nastojali da utvrde šta se stvarno dešavalo.

"Objavljivali smo nekoliko tekstova, ali to nije naišlo na veći odziv javnosti jer smo mali medij. Ali niko nije konkretno snimio samu devastaciju na djelu. U tome smo mi uspjeli u septembru", rekao je Vujisić u Jutarnjem programu, navodeći da su dobijali prijetnje, te da je bilo nasrtaja...

Bez obzira na sve, kako je rekao, zadovoljan jer je sve rezultiralo akcijom.

Vujisić je rekao da je riječ o milionima eura materijala "koji je neko ukrao od države Crne Gore".

"Sad je pitanje gdje je taj novac završavao. Pretpostavlja se da su jače firme koje su to ilegalno radile bile povezane sa partijama na vlasti", rekao je Vujisić.

Pojasnio je da je prijavio prijetnje koje je dobijao, te da je tužilac utvrdio da nema elemenata krivičnog djela koji se gone po službenoj dužnosti.

"Posljednja prijetnja jeste bila indirektna, i zato se može tumačiti kao da nije bila prijetnja, ali ako uzmemo sve u obzir, policijsku akciju, atmosferu koja se javlja nakon toga, itekako sve to treba provjeriti ima li namjera da bilo ko učini nešto ozbiljnije, osim samih prijetnji", rekao je Vujisić.

Policija je, kako je rekao, u cijelom slučaju postupila "krajnje profesionalno":

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније