Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

01. 12. 2021. 10:53   >>  10:54

MILJANIĆ

CG na ruti neregularnih migranata

Crna Gora se nalazi na ruti neregularnih migranata koja prolazi kroz zapadni Balkan, a direktno zavisi od stanja migracija u istočnom mediteranskom moru i kopnenim putevima, ali i od situacije na Bliskom istoku, kazao je državni sekretar Zoran Miljanić.

On je to kazao u Skoplju na 22. sastanaku Odbora ministara u vezi Konvencije o policijskoj saradnji za Jugoistočnu Evropu, na kojem je delegaciju MUP-a predvodio Miljanić.

"Glavne tačke ulaska migranata u Crnu Goru su i dalje iz pravca Republike Albanije-kopnena granica u okolini graničnog prelaza Božaj, a u manjoj mjeri kopnena granica u okolini graničnog prelaza Sukobin, dok se izlazak u najvećoj mjeri pokušava ostvariti takođe preko kopnene granice u okolini graničnih prelaza prema Bosni i Hercegovini preko kopnene granice u okolini graničnog prelaza Debeli brijeg. Sektor granične policije kontinuirano sprovodi Plan pojačanog nadzora državne granice kroz pojačano prisustvo patrola na granici i kontrolnim tačkama glavnih puteva prema granici", kazao je Miljanić.

On je izrazio zahvalnost na podršci Republici Austriji i Fronteksu, kao strateškim partnerima, jer, kako je kazao, smatra da jačanjem crnogorske granice jačamo granice EU.

"Takođe, nakon izmjene i dopune Krivičnog zakonika Crne Gore iz 2015.godine, kojom se učešće u stranim oružanim sukobima propisuje kao krivično djelo, osuđena su dva povratnika koja su se vratila nakon 2016. godine", kazao je Miljanić.

Državni sekretar Zoran Miljanić je ovim povodom izjavio da Crna Gora izražava potpunu spremnost za saradnju u okviru PCC SEE i smatra da je u ovom trenutku potrebno implementirati postojeće bilateralne i multilateralne sporazume.

U okviru ove posjete državni sekretar Miljanić je održao bilateralne sastanke sa Milosavom Miličkovićem, državnim sekretarom MUP-a Republike Srbije, Žarkom Katićem, državnim sekretarom Republike Hrvatske i Teutom Krasniqi, višom oficirkom za vezu za zapadni balkanski region iz Fronteksa, na kojima je dogovorena buduća saradnja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније