Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

02. 12. 2021. 12:32   >>  12:33

SEKULOVIĆ - GREGORI

Potpisan dokument o jačanju sistema azila

Mapa puta za saradnju između Crne Gore i EASO-a (2022-2023) u jačanju sistema azila i prihvata u skladu sa standardima EU-a, potpisana je danas između ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktorice Evropske agencije za podršku azilu (EASO) Nina Gregori.

Time će se, kako navode u saopštenju MUP-a, dodatno jačati već postojeće partnerstvo sa ovom organizacijom.

Mapa, kako ističu, dodatno precizira podršku EASO-a u jačanju sistema azila i prihvata u skladu sa zajedničkim evropskim sistemom azila i standardima EU-a, te samim tim za opšti cilj ima unapređenje prostora zaštite za strance koji traže međunarodnu zaštitu u Crnoj Gori u skladu sa CEAS-om (Zajednički evropski sistem azila) i praksama država članica EU.

“Ovo je još jedan, vrlo značajan korak na integracionom putu Crne Gore u okviru pregovaračkog poglavlja 24”, poručio je ministar Sekulović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније