Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ I. P. ]

04. 12. 2021. 08:45   >>  08:46

DIPLOMATSKI BOŽIĆNI BAZAR

Humanost ni ove godine neće izostati

Međunarodni humanitarni diplomatski Božićni bazar održava se danas u podgoričkom Delta sitiju, a ove godine učestvovaće 18 ambasada koje će se predstaviti sa svojim predstaviti, te dodatnih šest koje neće biti u šoping centru, ali su uputili novčana sredstva.

Zorica Mišković-Pavićević iz Međunarodnog ženskog kluba kazala je u Jutarnjem programu TVCG kazala je da svake godine pokušavaju da odaberu institucije i porodice kojima je novac najpotrebniji.

"I ove godine će fokus biti na gradove sa sjevera. Upućen je dopis nama prije nekoliko nedjelja iz Andrijevice. Tamošnji Dom zdravlja nam se obratio sa zahtjevom da pomognemo, mi smo sa zadovoljstvom to prihvatili i dio novca će ići njima. Takođe tu su i osnovna škola i vrtić iz Mojkovca", rekla je Mišković-Pavićević.

Ona je kazala da je Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) juče pripremila blizu 200 paketa hrane i hemije i dostavila bazaru.

"Već imamo blizu 100 porodica, koje su prošle godine dobile slične paketa, koje su već na naš Fejsbuk pisali u nadi da će i ove godine dobiti te pakete", rekla je ona.

Ove godine će, u odnosu na ranije, imati malo drugačiju lutriju zbog epidemioloških mjera.

"Listići će biti pet eura, a biće ih oko 300. Nagrade su sjajne, iPhone 13, Samsung telefoni, vaučeri hotela sa primorja, banke, restorani, jako vrijedne nagrade. Molimo posjetioce da ne budu razočarani ako ne dobiju, jer ipak novac koji su izdvojili nekom će značiti", rekla e Mišković-Pavićević.

Vodili su računa i o epidemiološkim mjerama, pa će na ulazu u Delti biti brojač posjetilaca kako bi bio ispoštovan dozvoljeni broj ljudi koji može da boravi u molu.

Podsjećamo, Radio i Televizija Crne Gore (RTCG) pridružiće se ove godine, po prvi put, Međunarodnom humanitarnom diplomatskom Božićnom bazaru.

Na štandu Javnog servisa naći će se rukotvorine naših zaposlenih, knjige, poslastice i brojne drugi kreativni proizvodi, a dočekaće vas i poznata lica TVCG, novinari Radija i Portala RTCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније