Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

06. 12. 2021. 15:35 >> 15:46

KRIVOKAPIĆ - RATAŠ

Otvaranje konzulata Estonije u CG u cilju intezivnije saradnje

Premijer Zdravko Krivokapić sastao se danas u Vili Gorica sa predsjednikom Parlamenta Estonije Jurijem Ratašom, te istakao da je ta država tradicionalni prijatelj i partner Crne Gore. Rataš je poručio da će današnje otvaranje počasnog kozulata u glavnom gradu biti od izuzetne pomoći kako bi postigli intenzivniju bilateralnu saradnju.

U saopštenju iz kabineta predsjednika Vlade se navodi da je Krivokapić upoznao Rataša sa programskim djelovanjem Vlade Crne Gore, kako bi unaprijedila ekonomiju i predočio strategiju jačanja putne i privredne infrastrukture i ekonomske diverzifikacije koje će zaustaviti odliv mladih ljudi sa sjevera, u centralnu i južnu regiju države i zemlje Evropske unije.

"Naš strateški cilj je da Crna Gora bude neraskidivi dio Evropske unije, a fundamentalan korak ka njoj jeste onaj koji se odnosi na vladavinu prava i borbu protiv korupcije. Svi projekti i snage ove Vlade u funkciji su ostvarenja ovog cilja“, rekao je Krivokapić.

Istakavši činjenicu da dočekuje predsjednika Parlamenta države koja je prva ratifikovala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između Crne Gore i EU, i pouzdane sjevrnoatlantske saveznice, premijer Krivokapić je kazao da je Estonija tradicionalni prijatelj i partner Crne Gore.

Poželjevši uspješan rad počasnom konzulatu Republike Estonije u Crnoj Gori, koji će upravo danas biti otvoren u Podgorici, premijer Krivokapić poručio je da se nada da će u ostvarenju evropskog cilja, Crna Gora u Estoniji i nadalje imati iskrenog saveznika.

Rataš nije krio zadovoljstvo što se nalazi u "sjajnoj i prelijepoj zemlji“, te da je povod ovoj posjeti izgradnja još snažnijih odnosa između dvije države.

Apostrofirajući značaj sajber bezbjednosti u savremenim uslovima komunikacije, Rataš je kazao da je potrebno do kraja iskoristiti već postojeće potencijale saradnje, kako bi se što funkcionalnije podijelila iskustva u mnogim oblastima, naročito u sektoru informatike i digitalizacije.

"Geografski smo udaljeni, ali veliki broj naših građana posjećuje Vašu zemlju. Prepoznajemo prostor da možemo sarađivati i u oblasti obrazovanja”, istakao je Rataš.

On je poručio da Crna Gora može da računa na punu podršku u pravcu njenog priključenja Evropskoj uniji te da će se, uvjeren je, politika prijateljstva dvije države samo produbljivati budućom zajedničkom proaktivnošću.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније