Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 12. 2013. 16:38 >> 16:38

"MJESTO HUMANOSTI"

Otvara se Dnevni centar u Budvi

Ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković, predsjednik opštine Budva Lazar Rađenović i v.d. diretor Centra za socijalni rad opštine Kotor, Tivat i Budva, Vasilije Todorović potpisalil su Memorandum o razumijevanju za osnivanje i izgradnju objekta Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju u opštini Budva.

Kako je planirano, u okviru Dnevnog centra će se pružati socijalne usluge na lokalnom nivou djeci sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

"Gradnjom dnevnih centara želimo da omogućimo još veći stepen ostvarivanja prava djece i omladine sa smetnjama i teškoćama u razvoju, njihove socijalizacije i integracije u zajednici na principima jednakih mogućnosti i pripremi za inkluzivno obrazovanje ili povećanje samostalnosti i vještina u skladu sa njihovim mogućnostima.  Krajnji cilj je da se ovakvi servisi otvore u svim opštinama Crne Gore", istakao je ministar Bošković.

Predsjednik opštine Budva Lazar Radjenović, zahvalio je ministru Boškoviću na saradnji i razumijevanju iskazanom tokom poslednjih mjeseci, u pripremi cijelog projekta.

"Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju postaće drugi dom za više od tridesetoro registrovane budvanske djece sa težim ili lakšim poteškoćama. On ujedno treba da predstavlja i sigurnost  roditeljima da će njihova djeca dobiti najveću moguću pažnju i stručnu pomoć. Svim našim sugradjanima, uvjeren sam u to, ovaj Centar postaće mjesto humanosti i dobročinstva", istakao je  Radjenović.

Vršilac dužnosti direktora Centar za socijalni rad Kotor, Budva i Tivat, Vasilije Todorovic kazao je da će centar podrzati rad Dnevnog centra u tehničkom i svakom drugom smislu.

Do sada su otvoreni centri u Bijelom Polju, Ulcinju, Pljevljima, Nikšiću, Herceg Novom, Plav, Cetinju, a uskoro ce biti otvoreni u Beranama i Plavu. U toku su pripreme za izgradnju centara u opštinama Rožaje, Bar i Podgorica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније