Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

08. 12. 2021. 15:30 >> 15:33

ČESTITKA BEČIĆA

Vrijedni resursi Danilograda da budu valorizovani na pravi način

Malo je krajeva koji su bremeniti vrijednim prirodnim, ljudskim i svakim drugim resursima, kao danilovgradska opština. Ubijeđen sam da godine koje dolaze predstavljaju period u kojem će ti potencijali biti u potpunosti valorizovani, kako bi svi građani, bez izuzetka, osjetili povoljnost i privilegiju života u ovoj opštini, istakao je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, u čestitki povodom 9. decembra - Dana opštine Danilovgrad.

Antifašizam i borba za slobodu, kako je kazao, su neraskidivo vezane za 9. decembar i imaju poseban značaj za sve Bjelopavliće i sve one koji su svoj život vezali za jedan od najljepših i najpitomijih krajeva države.

"Ovog puta, simbolika je još jača, jer osim što je borba za slobodu, koja se nalazi u genima našeg naroda, rezultirala konačnim oslobođenjem bjelopavlićkog kraja 1944. godine, ove godine cijela Crna Gora slavi Jubilej – 80 godina od izbijanja Trinaestojulskog ustanka, jednog od kamena temeljaca naše državnosti. Danilovgrad predstavlja mjesto u kojem je isticanje univerzalnih vrijednosti koje izviru iz slobode i antifašizma, kao što su ljubav, mir, zajedništvo, poštovanje različitosti, međuvjerski i međunacionalni sklad i suživot, uvijek imalo smisla i nailazilo na prihvatanje njegovih stanovnika. Više sam nego uvjeren da će i u narednom periodu ova mala, ali lijepa opština nastaviti da baštini antifašizam i da se još snažnije zalaže za toleranciju i borbu protiv diskriminacije po bilo kom osnovu", navodi se u čestitki Bečića.

"U uvjerenju da će produbljivanje saradnje između opštine Danilovgrad i najvišeg predstavničkog i zakonodavnog doma Crne Gore biti na zadovoljstvo svih građana, naročito u cilju napretka na evropskom putu, gdje se očekuje još snažnija uključenost lokalnih zajednica i njihovih uprava, ečić je još jednom vam čestitam 9. decembar, Dan opštine Danilovgrad“, naveo je Bečić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније