Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

10. 12. 2021. 14:04   >>  16:04 3

PODRŠKA KOLEGA

Učenik grubo vrijeđao nastavnika Mijuškovića

Kolektiv OŠ “Oktoih” Podgorica pružio je podršku nastavniku Draganu Mijuškoviću, ističući da je na takmičenju u areni Bemaks, učenik te škole odbio da posluša svoje nastavnike, a prethodno i sportske sudije, i da se udalji sa terena nakon incidentnog ponašanja. Kako su kazali, prirtom je grubo vrijeđao nastavnike-mentore, posebno "našeg kolegu, profesora Dragana Mijuškovića koji je pokušao da ga udalji sa terena kako bi se omogućio nastavak utakmice".

Navode da je snimak koji je objavljen na društvenim mrežama objavljen od strane pojedinih informativnih portala uz neprimjerenu i grubu, a prije svega netačnu etikeciju Mijuškovića, koji je toga dana radio svoj posao koji se računa kao vannastavna aktivnost, i na takmičenje došao iz Nikšića.

"Profesor Mijuškovic je uključio učenika u tim na insistiranje roditelja, jer je isti učenik bio isključen iz tima Škole zbog agresivnog i neprimjerenog ponašanja, uz obećanje roditelja da se to više neće ponoviti. Profesor Mijuškovic je učeniku pružio šansu i time pokazao da se sa ovim učenikom radi, i preuzeo odgovornost za njegovo učešće i ponašanje na ovom takmičenju", objašnjavaju u pismu podrške, koje je potpisalo 89 članova kolektiva. 

Naglasili su da to nije izolovan slučaj i nije se desio samo u nedjelju i samo jednom, i nije se dogodio samo profesoru Mijuškoviću, kolegi koji ima izuzetne i vaspitno-obrazovne i pedagoske i sportske rezultate, desio se svima koji se zadnjih godina srijeću sa ovakvim ponašanjima, naročito starijih učenika u osnovnoj školi.

Ovaj snimak je, poručuju, tek epilog pokušaja nastavnika da se dogovori sa učenikom koji ne reaguje na pravila, odnosno iščupan je, kažu, iz širokog prosvetno obrazovnog konteksta u kojem ovakva ponašanja pojedinih učenika nijesu rijetka.

"Naprotiv, postaju praksa, svakodnevnica naše prosvjetne stvarnosti u osnovnoj školi gdje učenik ima pravo da vrijeđa i nipodaštava nastavnika, neprimjereno se ponaša i ometa nastavni proces, ometa rad i ponižava sve ostale učenike a ne samo nastavnike", ističu u saopštenju.

Nažalost, poručuju, ovakvo ponašnje pojedinih učenika u školi odavno je prevazišlo sve pedagoško psihološke mjere i metode koje su u zakonskom okviru primjenljive u osnovnoj školi, i u slučaju pojedinih učenika već su iscrpljene u prva dva klasifikaciona perioda.

"Stoga nas kolega, profesor Dragan Mijušković, ima našu nepodijeljenu podršku", zaključuju iz kolektiva OŠ "Oktoih".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније