Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J. [ Dragana Šundić, TVCG ]

10. 12. 2021. 19:54   >>  22:36 14

AKADEMCI SE POKAJALI

Žale zbog slavlja poraza rukometašica

Nekoliko studenata policijske akademije biće sankcionisano jer su nakon utakmice između reprezentacija Srbije i Crne Gore slavili poraz naših rukometašica, radujući se pobjedi susjedne države, kazao je Svetomir Knežević v. d. direktora Policijske akademije u Danilovgradu. Ekskluzivno za našu televiziju jedan od aktera incidenta na Akademiji kaže da mu je žao, te da je to bio trenutak nepromišljenosti.

Dok su crnogorske lavice sinoć gubile od reprezentacije Srbije, na Policijskoj akademiji u Danilovgradu nekoliko studenata slavilo je njihov poraz. Uz pjesmu "Oj Kosovo, Kosovo" grupa od oko sedam akademaca radovala se pobjedi tima druge države.

Kako su naši pitomci Policijske akademije doživjeli poraz crnogorskih Lavica sami su pokazali te noći. Slavili su pobjedu, vjerovatno svojih, zaboravljajući pritom da je baš ovo njihova zemlja, Crna Gora. Ipak, za našu televiziju kažu da se kaju.

Jedan od aktera događaja, Igor Knežević, inače naš reprezentativac u futsalu, kaže da je svima koji su učestvovali u tome žao, te da se neće ponoviti.

"Htio bih da kažem da mi je žao, i da se na neki način kajem što sam učestovao u tome. Bilo je nepromišljeno. Ne znam u onom žaru, bilo je napeto. Htio bi da se izvinim svima što smo ukaljali ugled ustanove", kazao je Knežević.

Da li je za kajanje kasno, odlučiće Nastavničko vijeće Akademije koje je povodom ovog incidenta zasijedalo danas. Od aktera događaja uzete su izjave, a o njihovoj sudbini na Akademiji, znaće se početkom naredne sedmice.

"Ukor, zabrana korišćenja internatskog smještaja, i isključenje iz škole. To su moguća, a o tome šta će se desiti odlučiće Nastavničko vijeće", kazao je v.d. direktora Policijske akademije Svetomir Knežević.

Ovakvo ponašanje je, kako kažu iz Akademije, nedopustivo.

"Svi znamo da se ovdje policajci školuju da štite Crnu Goru, da ne mogu da skandiraju drugoj državi, da zauzimaju prijateljski stav prema drugoj državi a ne prema svojoj", dodao je Knežević.

Građanski aktivista i istoričar Dževdet Pepić kaže da je ovdje riječ o inatu, ali da se mladi moraju edukovati kako se voli svoja zemlja.

"Čudi me to što su to ljudi koji sjutra treba da brane red i mir u Crnoj Gori, a navijaju za drugu državu. Ipak se prije svega mora znati da se svoja zastava, svoja himna i svoj grb i država mora poštovati", kazao je Pepić.

Za svakog sportistu, navijači su velika podrška. Andrija Delibašić, bivši crnogorski fudbaler kaže da su se u posljednje vrijeme navijaci otuđili od sportista.

"Poznati ex jugoslovenski komentator Mladen Delić, vjerovatno bi za najvijačku euforiju policijskih akademaca uzviknuo - 'ma ljudi, da li je ovo moguće'. U Crnoj Gori sve je moguće", zaključio je Delibašić.

Zato je vrijeme da naučimo lekciju, voli svoje, poštuj tuđe.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније