Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

13. 12. 2021. 09:11   >>  09:11

UCG

Ilija Zeković najbolji student Fakulteta dramskih umjetnosti

Student Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, na studijskom smjeru Film i mediji, Ilija Zeković (10.00) jedan je od 18 nagrađenih studenata koji su postigli najveći uspjeh tokom studija za studijsku 2021/22. godinu.

"Kao i svim studentima prije, a vjerujem i onima koji će u budućnosti biti dobitnici ove nagrade, nagrada za mene predstavlja jedan lijep podstrek za dalji rad i trud. Iako se ona prije svega odnosi na ostvareni rezultat na polju studentskih obaveza, stoji kao znak da sam možda na pravom putu kada je u pitanju profesionalni razvoj koji tek slijedi", rekao je student.

U pogledu budućih planova, Ilija kaže da planira da nastavi školovanje, ali da to trenutno zavisi od mnogo faktora.

"U predstojećem periodu ću se kao i do sada truditi da se što više posvetim istraživanjima raznih polja filmske umjetnosti za koja vjerujem da će biti važan dio profesionalnog razvoja i traženja sopstvenog izraza", dodao je on.

Najbitnije aktivnosti sa fakulteta su, kako navodi, snimanja studenskih filmova na kojima su studenti imali priliku da sarađuju sa kolegama iz raznih oblasti i direktno učestvu u praktičnom radu, a sve u cilju stvaranja filmske umjetnosti.

"Budući da sam upisao fakultet koji zaista volim i materiju koja sama po sebi teško da može da bude dosadna ili suvoparna nijednog trenutka se nisam osjetio kao da se odričem nečeg drugog zarad dobrog rezultata već je sve išlo prirodno i lako. Vjerujem da je to upravo proizvod ljubavi prema filmu i potrebe da saznam i naučim što više", objašnjava Ilija.

Budućim studentima Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju upućuje sljedeće riječi: "Čini mi se da postoji mnogo predrasuda i strahova kada je u pitanju studiranje na umjetničkim fakultetima pa to ne isključuje ni FDU. Tako da volio bih da oni koji zaista vole film budu prije svega iskreni prema sebi, daju sebi šansu da studiraju ono što vole i siguran sam da će sve ostalo vremenom doći na svoje mjesto i da se neće razočarati".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније