Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj. [ Portal RTCG ]

14. 12. 2021. 10:05 >> 10:20
1

TEMA "EKOVIZIJE"

Za sanaciju Ade Bojane biće potrebni milioni

Jedna od urednica emisije "Ekovizija" Olja Bulatović kaže da su potrebni milionski projekti kako bi se sanirao problem erozije Ade Bojane, a to tvrde njeni sagovornici iz Albanije i Crne Gore.

U večerašnjoj emisiji “Ekovizija” gledaoci će imati priliku da čuju odgovore i mišljenja o problemima na Adi Bojani i od albanskih stručnjaka, kao i da pogledaju Bojanu iz njihovog ugla. 

“Na albanskoj strani nijesmo naišli na neki veliki odziv nadležnih, komunikacija sa njihovim ministarstvom ekologije je zakočila, tako da smo mi razgovarali sa njihovim stručnjacima, profesorima iz Tirane i Skadra, hidrolozima, geografima,ljudima koji se bave rijekom Bojanom više od 15 godina”, kazala je ona.

Istakla je da je njima najveći problem i najviše su fokusirani na poplave kojih, zbog kanala za navodnjavanje zatropanih smećem, ima mnogo više nego kod nas.

Kada je riječ o eroziji naši stručnjaci smatraju da je uzrok pogubni uticaj izgradnje hidroelektrana na rijeci Drim koja je pritoka Bojane.

 “Najmanji je problem da ode 13 kućica u more i restoran, problem je šta će se desiti sa cijelim tim područjem”, kazala je Bulatović.

Ona je istakla da je za rješavanje ovog problema potrebno mnogo više vremena, a da stručnjacij dobijaju desetostruko manje novca nego što im je potrebno.

“Saniranje tog problema ne može biti brzo i to su milionski projekti”, kazala je ona.

Večeras u 21 sat pogledajte Bojanu sa albanske strane i saznajte šta su naše kolege iz Ekovizije uspjele da nam prenesu. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније