Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

14. 12. 2021. 18:32   >>  18:33

ZA BOLJE ODNOSE SA ALBANIJOM

Otvoren Konzulat Crne Gore u Skadru

Konzulat Crne Gore u Skadru na čelu sa počasnim konzulom Crne Gore Sokoljom Hodžom otvoren je danas, a u sklopu dvodnevne posjete ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića Republici Albaniji.


Radulović je istakao da je otvaranje Konzulata Crne Gore u Skadru značajan događaj za ukupne bilateralne odnose Albanije i Crne Gore, posebno u kontekstu jačanja ekonomskih, trgovinskih, obrazovnih, kulturnih i ljudskih odnosa.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Radulović je istakao da je otvaranje konzulata odraz prijateljskih odnosa i spremnosti za intenziviranje saradnje na svim poljima.

On je prenio da titula počasnog konzula nosi riječ "čast" u sebi, riječ koja ima veliku težinu kako u albanskoj, tako i u crnogorskoj kulturi i tradiciji. U tom smislu zahvalio se počasnom konzulu na prihvaćenoj časti uz želju i očekivanje da će se ona usmjeriti ka izgradnji i promociji prijateljskih mostova između Albanije i Crne Gore.

Predsjednica opštine Skadar Voltana Ademi je naglasila da raduje činjenica da se širi mreža konzulata u Skadru, a posebno to što se ovoga puta radi o konzulatu susjedne i prijateljske Crne Gore.

Ona je izrazila spremnost opštine da pomogne u nastojanjima Konzulata da unaprijedi odnose područja Skadra sa Crnom Gorom, sa posebnim fokusom na ekonomske odnose.

Tokom susreta sa predstavnicima crnogorske dijaspore u Albaniji, ministar Radulović je istakao zahvalnost za sve aktivnosti koje se preduzimaju na planu očuvanja crnogorskog nacionalnog i kulturnog identiteta u Republici Albaniji.

Ovaj susret bio je prilika takođe za informisanje o aktuelnostima i projektima koji se realizuju, kao i načinima pružanja podrške od crnogorske Vlade.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније