Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

20. 12. 2021. 08:45 >> 09:16

UPRAVA ZA ŠUME

"Protest drvoprerađivača biće uzaludan"

Uprava za šume neće više mijenjati Javni poziv četiri uprkos najavljenom protestu drvoprerađivača. Oni su saopštili da su sve primjedbe uvažene i izmijenjene, te da neće dozvoliti da drvoprerađivači diktiraju uslove poziva i na taj način gazduju crnogorskim šumama.

“Uprava za šume je imala sluha za sve argumentovane primjedbe i iste implementirala u Javni poziv 4, ali isto tako želimo da poručimo da pod neargumentovanim pritiscima nećemo popustiti i nećemo dozvoliti da našim poslovnim odlukama upravljaju drvoprerađivači”, navodi se u saopštenju.

Oni su kazali da, iako su sigurni da bi za pojedine bilo najprihvatljivije da ne postoje nikakvi uslovi, pravila i kontrola, Uprava za šume to neće dozvoliti.

“Zaštitićemo našu nezavisnu komisiju koja sprovodi Javni poziv 4 od bilo kakvih pritisaka i ucjena, zbog čega ne treba očekivati nove ustupke”, navodi se u saopštenju.

Naglašavaju, da nakon svih izmjena koje je pretrpio Javni poziv 4, više nemaju namjeru da ga mijenjaju, a kamoli povuku, zbog čega najavljeni protest neće donijeti nikakav rezultat niti će ih zastrašiti.

“Biće to uzaludno trošenje vremena, goriva i riječi, obzirom da smo sve varijante izmjene uslova i ultimativnih zahtjeva do sada čuli, a dobar dio i usvojili. Oni koji žele da umjesto nas gazduju crnogorskim šumama kroz konstantna uslovljavanja i zahtjeve, u nama neće imati partnera. Stav Uprave za šume je jasan i konačan, a svi oni koji sa propisanim uslovima i dalje žele da učestvuju na Javnom pozivu 4 i više su nego dobrodošli”, zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније