Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 12. 2021. 16:28 >> 16:29

ZA REKONSTRUKCIJU KROVA

IRF donirao 6.000 eura Sigurnoj ženskoj kući

Investiciono razvojni fond (IRF) donirao je šest hiljada eura Sigurnoj ženskoj kući (SŽK) za rekonstrukciju krova skloništa za žene i djecu žrtve nasilja, kako bi se riješio problem prokišnjavanja u stambenom objektu. Donirali su i novogodišnje paketiće za mališane koji borave u skloništu.

Izvršna direktorica SŽK Ljiljana Raičević, kazala je da se radi o fenomenalnom poklonu u susret praznicima, koji će, kako je istakla, trajno riješiti problem sa krovom kuće, a novogodišnji paketići dodatno staviti osmijeh na dječja lica.

"Neće više biti problema sa prokišnjavanjem i sa zatvaranjem jednog broja soba u toku velikih kiša. Ovo je iznenađujući poklon od ljudi koji razumiju šta mi radimo i razumiju da je to za sve naše žene i djecu koji su tu smješteni“, rekla je Raičević.

Predsjednik Odbora direktora IRF-a Velizar Kaluđerović, kazao je da je u ljudskoj prirodi da razmišlja o drugima, a posebno da razmišlja o onima kojima su potrebni pomoć i podrška.

"Kada smo se suočili sa informacijom da objekat SŽK, u kojem pomažu ženama i djeci i realizuju svoju humanu misiju nije u dobrom stanju, da prokišnjava, za IRF nije bilo nimalo problema i teško da donese odluku o donaciji", rekao je Kaluđerović.

On se zahvalio SŽK i direktorki Raičević na požrtvovanju i izuzetnoj humanoj misiji u kojoj, kako je kazao, pomaže ženama, majkama i djeci u trenucima kada ih životni problemi dovedu u teške situacije.

Izvršna direktorica IRF-a Irena Radović, je kazala da "svaki član društva, a posebno društveno odgovorne kompanije kakva je IRF su dužne da pomognu kako kroz kampanje podizanja svijesti ovoj temi, tako i kroz konkretne akcije koje su usmjerene na žene žrtve nasilja, ali i na snaženje uloge žena u društvu.

"Snažno vjerujem u tu našu žensku solidarnost i snagu žena da pokrenu druge žene i društvo uopšte. U tom smislu, nemjerljiv je doprinos koji je dala Sigurna ženska kuća, ali i druge ženske organizacije u Crnoj Gori, na čemu sam kao žena i izvršna direktorica IRF-a posebno zahvalna", kazala je Radović.

Ona je istakla da joj je drago što će kroz aktivnu kampanju te institucije u narednom periodu ne samo sanirati krov SŽK nego će se potruditi da kroz saradnju sa klijentima i odgovornim pojedincima u Crnoj Gori dodatno doprinesu stvaranju kvalitetnijih uslova za zbrinjavanje žena i djece koje trpe nasilje i koji se suočavaju sa problemima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније