Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V./Kallxo.com ]

24. 12. 2021. 15:15 >> 15:21
9

ISTRAŽIVANJE NA KOSOVU

Tačijev brat gradi luksuzni kompleks u Ulcinju

Istraživački portal "kallxo.com" sa Kosova objavio je šemu povezanih kompanija i lica koja su uključena u milionske poslove a u kojoj su i firme pod američkim sankcijama, kao i brat bivšeg kosovskog predsjednika Hašima Tačija koji gradi luksuzni stambeno-turistički kompleks u Ulcinju. Prema istraživanju, Tačijev brat je suvlasnik firme koja gradi luksuzni kompleks u blizini Velike plaže u Ulcinju.

Kako se navodi, istraživanje "kallxo.com" otkrilo je šemu kompanija u kojoj je i firma "Rad", koja je na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država, u vlasništvu Radula Stevića, a koga su SAD nedavno stavile na crnu listu kao člana grupe Milana Radoičića.  Ugovorila je milionske poslove sa firmom NNT ABC, čiji je vlasnik Arben Jetulahu, i to za realizaciju velikog broja kapitalnih projekata u četiri opštine na sjeveru Kosova. 

"S druge strane, kompanija u kojoj je Idriz Tači, brat bivšeg predsjednika Hashima Tačija suvlasnik, dovršava stambeni kompleks u Ulcinju. Istraživački tim posjetio je lokaciju na kojoj se gradi stambeni kompleks, a koja se nalazi u blizini Velike plaže u Ulcinju", navodi se u tekstu. 

Kako se tvrdi, Jetulahu je rekao da Idriz Tači ima poslovnog partnera samo u kompaniji registrovanoj u Crnoj Gori, koja nosi naziv D.O.O. "Premium Bau" - Ulcinj. On je rekao da su pri kraju radova vezano za stambeni kompleks koji grade u Ulcinju.

"Završava se 5.000 ili 6.000 kvadratnih metara", rekao je Jetulahu. 

Kako ukazuje "kallxo.com", Jetulahu, vlasnik kompanije „A.B.C” ima brojne poslove sa preduzećima koja su bliska moćnim političarima na Kosovu. Jetulahu je otvorio kompaniju "Premium Bau" Sh.P.K. na Kosovu zajedno sa još jednim biznismenom, Bekimom Pirevom, koji se bavi proizvodnjom asfalta.

"U Crnoj Gori je registrovana istoimena kompanija "Premium Bau Ulcinj", u kojoj Arben Jetulahu ima 33 odsto akcija, a Bekim Pireva 34 odsto akcija. akcije. Prema crnogorskom poslovnom registru, dioničar ovog akcionarskog društva je i Idriz Tači, brat bivšeg predsjednika Kosova Hašima Tačija", navodi se u tekstu. 

Podsjetimo, nedavno je Apelaciono vijeće suda za zločine OVK u Hagu odbacilo žalbu Hašima Tačija, optuženog za zločine na Kosovu i u Albaniji, na prvostepenu odluku kojom je Tačiju produžen pritvor. 

Početkom ovog mjeseca, Sjedinjene Američke Države objavile su nove sankcije za Zapadni Balkan a na spisku su srpski biznismeni Zvonko Veselinović i Milan Radoičić. Na spisku se nalazi i nekoliko fIrmi koji se povezuju sa njih dvojicom.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније