Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 12. 2013. 19:51 >> 19:52
1

PREKRŠAJNA PRIJAVA

Specijalac vrijeđao sportskog novinara

Urednik sportske rubrike ND Vijesti A.V. danas je u Centru bezbjednosti u Podgorici podnio pisanu prijavu protiv D.Đ, službenika Specijalne antiterorističke jedinice Uprave policije MUP-a.

„A.V. je prijavu podnio zbog verbalnog konflikta i vrijeđanja od strane D.Đ, za koji je naveo da se istog dana dogodio u šoping molu „Mall of Montenegro“ u Podgorici“, saopšteno je iz UP.

Službenik Specijalne antiterorističke jedinice D.Đ, u vrijeme incidenta sa novinarom, nije bio na dužnosti.

Nakon uzimanja izjave od D.Đ. o svemu je obaviješten nadležni, Osnovni državni tužilac u Podgorici, „koji se izjasnio da u radnjama D.Đ. nema elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, te naložio službenicima CB Podgorica da utvrde da li ima elementa prekršaja“.

Na osnovu konsultacija sa Sudom za prekršaje, službenici CB-a su utvrdili da u radnjama D.Đ. ima elemena bića prekršaja.

„D.Đ. će danas, uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, biti predat Područnom organu za prekršaje u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio prekršaj iz čl. 7 Zakona o javnom redu i miru – vrijeđanje i drsko ponašanje“, navodi se u saopštenju.

Direktor Uprave policije je, zbog ovog događaja, odlučio da se D.Đ. prerasporedi iz SAJ-a na drugo radno mjesto, shodno stručnoj spremi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније