Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 12. 2013. 10:40 >> 11:39
5

VELJOVIĆ DEMANTUJE

Samo dvojica pomenula izbore

Bivši direktor policije i savjetnik predsjednika države, Veselin Veljović demantuje i odbacuje kao netačnu konstataciju da je predavanje u policijskom kampu na "Zlatici" zloupotrijebio u političke i druge aktivnosti. Veljović navodi da činjenica da su 42 od 44, službenika potvrdila da je na sukupu bilo riječi o NATO-u, demantuje informacije o političkoj aktivnosti na tom skupu.

Veljović u reagovanju dostavljenom RTCG, navodi da je sa posebnom pažnjom razmotrio izvještaj Unutrašnje kontrole MUP-a povodom održanog predavanja o NATO integracijama u policijskom kampu na "Zlatici".

"Potvrđena je moja prethodna izjava da se govorilo o NATO integracijama Crne Gore i prednostima koje iz toga proizilaze sa namjerom dodatnog snaženja javne podrške i afirmacije  članstva u NATO u bezbjednosnom sektoru", navodi Veljović u reagovanju.  
U izvještaju Unutrašnje kontrole stoji, "sva lica u datim izjavama navode da je o temi isključivo govorio savjetnik Veljović, da je predavanje bilo posvećeno NATO integracijama, sa posebnim osvrtom na značaj učlanjenja Crne Gore u NATO kao i potrebu da se svi zaposleni u bezbjednosnom sektoru dodatno angažuju, kako bi doprinijeli povećanju broja građana koji su za ovo učlanjenje“.

"Izvještaj dalje navodi da su uzete izjave od ukupno 44 lica i da od svih ispitanika samo dva lica to ne potvrđuju što se može tumačiti kao lično tumačenje i osjećaj trenutnog nerazumijevanja pojedinca kao i ne snalaženje u postupku uzimanja izjava. Činjenica je da 42 službenika potvrđuju temu predavanja i demantuju političke aktivnosti, a samo dva službenika imaju drugačiju interpretaciju i razumijevanje održanog predavanja", naveo je Veljović u reagovanju.

On kaže da je neophodno izvršiti uvid u kompletnu dokumentaciju i izjave svih ispitanika i utvrditi stvarne razloge i motive izjava koje odudaraju od stvarnog cilja predavanja.

"Sagledavajući navedenu dokumentaciju utvrdiće se razlozi i motivi eventualnog nerazumijevanja i otkloniti sumnja u druge namjere", zaključio je Veljović u svom reagovanju.


Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније