Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 12. 2013. 23:16   >>  23:18

CETINJE

Sa djecom o opasnostima od petardi

Kao i prethodnih, i ove godine je, u okviru projekta “Rad policije u zajednici”, održano predavanje za osnovce koje ima za cilj da se učenicima ukaže na štetnost upotrebe pirotehničkih sredstava, posebno petardi i mogućim povredama koje nastaju njihovom upotrebom.

Učenicima osnovnih škola „Njegoš“ i „Lovćenski partizanski odred“, predavanje o štetnosti protehničkih sredstava održali su cetinjski policajac Dragan Mandić i doktorica Marijana Janković.

Doktorica Janković ukazala je učenicima na štetnost upotrebe petardi i načinima na koje se vrši njihova zloupotreba.

Janković je istakla da je svako pirotehničko sredstvo potencijalno opasno te da se povrede od petardi najčešće dešavaju na izloženim djelovima tijela, kao što su ruke i lice, te da često dolazi i do  povređivanja očiju i ušiju, kao i do veoma teških opekotina.

Mandić je upoznao učenike sa zakonskim posljedicama upotrebe pirotehničkih sredstava i pojasnio im da je upotreba pirotehničkih sredstava na javnom mjestu zabranjena kao i da sva lica koja prodaju petarde na uličnim mjestima to rade ilegalno. 

 

Milena Stanojević, Radio CG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније