Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

14. 01. 2022. 18:36 >> 18:59
8

KOMPANIJA VOLI

"Pokazali da smo odgovoran i legalan sistem"

Menadžment kompanije Voli saopštio je da je šteta koja im je nanesena informacijama o zapljeni oko 500 kilograma kokaina zanemarljiva u odnosu na činjenicu da su, kako kažu, pokazali da su odgovoran, organizovan i legalan sistem. Kompanija Voli čestitala je njihovim zaposlenima koji su, kako kažu, pokazali ličnu i profesionalnu odgovornost, savjesno obavljanje radnih zadataka i dosljedno poštovanje etičkih normi.

Ranije danas glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da sa sigurnošću može da tvrdi da kokain nije bio namijenjen kompaniji Voli, te da je trebalo da bude uzet na putu od Bara do Volija.

Kako se navodi u saopštenju Menadžmenta kompanija Voli, koja je u vlasništvu Dragana Bokana i Evropske banke za obnovu i razvoj, više od četvrt vijeka uživa ugled zakonitog i društveno odgovornog poslovanja u Crnoj Gori.

"Kao što je poznato suočili smo se sa neočekivanim i šokantnim incidentom u vezi sa sumnjivom pošiljkom dospjelom u LDC Voli. Iskustvo je pokazalo da kada su u pitanju konkretno banane, uvijek postoji veliki rizik da se sa pošiljkama robe namijenjene našoj djelatnosti nađe napuštena roba sumnjive supstance i veoma smo svjesni velike i otvorene mogućnosti zloupotrebe pošiljki, a samim tim i vrlo predostrožni", poručuju iz kompanije Voli.

Iz tog razloga se, kako kažu, od 2018. godine obraćaju kontinuirano svim nadležnim organima odnosno, Upravi prihoda i carina, Upravi policije, kao i MUP-u, Slobodnoj zoni Luke Bar, kao i Carinarnici PJ Podgorica, sa zahtijevima da se prekontroliše i izvrši dodatno skeniranje robe o trošku kompanije Voli.

"Nastavićemo da šaljemo precizne informacije i tražimo detaljnu analizu, dok se ne budu stvorili uslovi da budemo zaštićeni od sličnih situacija i mogućnosti podmetanja našoj kompaniji, u želji da unaprijedimo saradnju sa nadležnim organima s zajedničkim ciljem, za dobrobit kompanije Voli i građana Crne Gore. U ime Uprave kompanije, čestitamo našim zaposlenima koji su pokazali ličnu i profesionalnu odgovornost, savjesno obavljanje radnih zadataka i dosledno poštovanje etičkih normi, a iste će kompanija adekvatno nagraditi", poručuju iz menadžemnta kompanije Voli.

Pozdravljaju aktivnost Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja, Uprave policije, Upravi prihoda i carina i čestitaju im na, kako kažu, na visokom nivou profesionalnosti i na brzoj i efikasnoj akciji i zakonski sprovedenom postupku u kojem su utvrđene sve relevantne činjenice koje se odnose na ovaj slučaj.

Zahvalili su se i, kako su istakli u Voliju, većini crnogorskih medija koji su na profesionalan i objektivan način informisali javnost što, kako dodaju, nije bio slučaj sa dijelom crnogorskih i regionalnih medija.

"Za nas kao privredno društvo koje posluje gotovo tri decenije, najvećeg poslodavca u Crnoj Gori, najvećeg poljoprivrednog proizvođača u Crnoj Gori, kompaniju od velikog privrednog značaja, čiji su poslovni principi od prvog dana postavljeni u skladu sa strogim etičkim normama, sve ovo predstavlja još jedan izazov iz kojeg smo mnogo naučili i iz kojeg izlazimo još više ujedinjeni, kompaktniji i spremniji za neočekivane situacije na koje velika privredna društva širom svijeta nisu imuna. Šteta koja nam je učinjena u pokušajima da se naruši reputacija Kompanije, javni pozivi na linč i stigmatizacija, od onih koji su dužni da se ponašaju suprotno pokazanom, zanemarljiva je u odnosu na činjenicu da smo pokazali da smo odgovoran, organizovan i legalan sistem", poručuju iz Volija.

Oni su se zahvaliti potrošačima, Privrednoj komori i Crnogorskom udruženju poslodavaca (CUP), kompletnoj privredi, poslovnim partnerima i prijateljima na iskazanoj podršci proteklih dana i povjerenju koje su, kako kažu, još jednom opravdali.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније