Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

16. 01. 2022. 12:07   >>  12:11

OD PODGORICE DO BRISELA

Saba Sekulović: Pravnica i ragbistkinja

Saba Sekulović, rođena je Podgoričanka, od oca Crnogorca i majke Etiopljanke, trenutno živi i radi u Belgiji, a ovoj pravnici, pored te profesije, ljubav je i ragbi.

Zanimljivu životnu priču Saba je podijelila sa gledaocima Jutarnjeg programa. Prisjeća se da je avgusta 2019. počela da trenira ragbi, a već prvu utakmicu odigrala 17. septembra te godine.

Prije dvije i po godine ušla je u svijet ragbija. Sada teško može da zamisli život bez tog sporta.

“Liderstvo, odlučnost na terenu sve to donosi ragbi”, kazala je Saba. Navodi da je i sama imala predrasuse prema tom sportu. Nada se da će taj sport sve više biti populatan i u Crnoj Gori.

Poslije srednje škole koju je završila u Podgorici odselila se u Rusiju, gdje je studirala pravo. Od 2016. godine radi u Briselu kao konsultant za evropske javne politike.

“Vratila bih se, ali bi to morala da bude dobro promišljena odluka... Morala bih da dobro vidim šta bih ja mogla da radim, da li bih mogla da se i dalje razvijam. Plata i finansijski aspekat nijesu najvažniji”, kaže Saba.

Mladima savjetuju da vjeruju u sebe, budu uporni i da probaju što više različitih stvari.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније