Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj. [ Mina Business ]

17. 01. 2022. 14:39 >> 14:46

NPCG

Najbolja posjeta NP Durmitor u posljednjih deset godina

Nacionalni Park Durmitor je za prvih 16 dana januara posjetilo 5,63 hljade turista što predstavlja najbolju posjećenost tom zaštićenom području tokom novogodišnjih i božićnih praznika u posljednjih deset godina.

Iz Nacionalnih parkova (NPCG) je saopšteno da je već otvorena i sezona raftinga, kao i da u narednim mjesecima očekuju dobar početak sezone i interesovanja turista za to područje.

“Poređenja radi, u prvih 16 dana prošle godine registrovano je 1,82 hiljade posjetilaca što predstavlja povećanje od 210,08 odsto, dok je 2020. godine, u istom periodu broj posjetilaca bio 4,47 hiljada, tako da je i u odnosu na tu godinu povećanje od 25,94 odsto”, rekli su iz NPCG.

Tokom rekordne 2019. godine, u istom periodu je registrovano 2,23 hiljade posjetilaca što predstavlja povećanje od 152,85 odsto.

Direktor NP Durmitor, Pero Popović, kazao je da su zadovoljni posjetom i pored toga što su na snazi ograničavajuće epidemijske mjere.

“Ako se po jutru dan poznaje, mislim da će godina pred nama biti jedna od rekordnih. U strukturi gosti dominiraju domaći, sa čak 90 odsto, dok su ostali, posjetioci iz regiona, odnosno Srbije, Bosne i Hercegovine (BiH), Albanije i Rusije“, rekao je Popović.

 

Takođe početkom godine, odnosno 5. januara je otvorena i rafting sezona. U organizaciji firme Explorer iz Kolašina, sedmoro turista iz Rusije spustilo se gumenim čamcem do Žugića luke i uživalo u zimskim tarskim brzacima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније