Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

19. 01. 2022. 15:56 >> 15:59

SAEM

Javni konkurs za MUX 1

Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM) je, na danas održanoj sjednici, usvojio Odluku o raspisivanju javnog konkursa za dodjelu prava na pristup kapacitetu multipleksa prve DVB-T2 mreže sa nacionalnim pokrivanjem (MUX 1), kao i Odluku o kriterijumima i metodologiji bodovanja prijava na javni konkurs. Konkurs će trajati do 24. februara.

Kako navode u saopštenju, na osnovu ovog javnog konkursa, pravo pristupa kapacitetima prvog multipleksa i prenos na televiziji slobodnog pristupa (Free-to-Air) može ostvariti jedan emiter televizijskih programa.

"Zainteresovana lica mogu prilikom konkurisanja za pravo pristupa kapacitetima multipleksa tražiti dobijanje statusa neprofitnog emitera. Prijave na konkurs se dostavljaju svakog radnog dana od 7 do 15 sati, zaključno sa 24.02.2022. godine do 15 časova neposredno predajom na arhivi Agencije ili poštom na adresu Agencije za elektronske medije. Pitanja u vezi javnog konkursa mogu se uputiti SAEM-u najkasnije sedam dana prije isteka roka za podnošenje prijava", naglašavaju u saopštenju.

Tekst javnog konkursa sa Odlukom o kriterijumima i metodologiji bodovanja prijava biće objavljen u dnevnoj novini "Pobjeda“, u "Službenom listu Crne Gore“ i na veb sajtu Agencije (www.aemcg.org).

SAEM je razmatrao uslove i dinamiku raspisivanja javnog konkursa za raspodjelu sredstava iz Fonda za podsticanje pluralizma i raznovrsnosti medija namijenjenih komercijalnim i neprofitnim elektronskim medijima za 2021. godinu. Analizom ispunjenosti uslova propisanih Pravilnikom o raspodjeli sredstava iz Fonda za podsticanje pluralizma i raznovrsnosti medija (Pravilnik), utvrđeno je da značajan broj emitera ne ispunjava ove uslove.

U cilju pripreme za konkurs za raspodjelu sredstava iz Fonda, koji će SAEM uskoro raspisati, podsjećamo komercijalne i neprofitne emitere na uslove koje je potrebno da ispune da bi ostvarili pravo učešća na konkurs, a koji su propisani članom 9 Pravilnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније