Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 12. 2013. 13:39 >> 13:52

STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE

Objavljen spisak za drugi krug

Danas je objavljen spisak visokoškolaca koji su dobili šansu, u drugom krugu, stručnog osposobljavanja. Sa time je završena faza uparivanja visokoškolaca za učešće u Programu stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem za 2014. godinu, saopšteno je iz vladinog Biroa za odnose s javnošću.

„Nakon elektronske prijave korisnika i automatski generisane rang liste, dodatnih 286 korisnika je  dobilo priliku u drugom krugu, da se stručno osposobi od 15. januara 2014. godine, i to isključivo  na osnovu prosječne ocjene ostvarene tokom studiranja i iskazanih preferenci korisnika“, navodi se u saopštenju.

Javni poziv se isključivo odnosio na visokoškolce koji u prvom krugu nisu dobili poslodavce, a prijavili su se u predviđenom roku od 15.oktobra do 15.novembra 2013.godine. Prijava je trajala do 12. decembra do 17h isključivo putem Portala elektronske uprave.

Polaznici Programa, koji će trajati devet mjeseci, imaće pravo na plaćeno zdravstveno osiguranje i mjesečnu naknadu u iznosu od 50% prosječne neto zarade u Crnoj Gori.  

„Obavještenja o uparenim korisnicima nakon prvog i drugog kruga će biti upućena mailom poslodavcima i korisnicima“, saopštili su iz biroa. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније