Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

21. 01. 2022. 16:14   >>  18:14 3

SO HERCEG NOVI

Odbornici jednoglasni da Vlada pomogne Bolnici Meljine

Vlada Crne Gore treba da obezbijedi stabilno finansiranje Bolnice Meljine i da nađe način za neometano funkcionisanje te zdravstvene ustanove, dok se na pravno valjan način ne riješi njen status, jednoglasna je poruka odbornika hercegnovske Skupštine sa današnjeg vanrednog zasjedanja.

Od Ministarstva zdravlja je zatraženo da sklopi ugovore o radu sa zaposlenima kako bi imali jednak status sa ostalim kolegama u zdravstvu.

Odbornici Skupštine opštine Herceg Novi su na danas održanoj vanrednoj sjednici jednoglasno usvojili zaključke koje će, uz peticiju koju je potpisalo preko 10 hiljada građana, uputiti nadležnima kako bi se omogućio opstanak i dalje funkcionisanje PZU Opšte bolnice Meljine koja je u stečaju.

Kako se navodi u saopštenju, u skladu sa dugom tradicijom Bolnice Meljine, njenom nezamjenjivom ulogom u ostvarivanju zdravstvene zaštite građana, kao i nezaobilaznim značajem za ostvarivanje strategijske privredne djelatnosti za Crnu Goru, a to je zdravstveni turizam, čiji je nosilac Institut "Dr Simo Milošević" u Igalu, ne smije se dozvoliti zatvaranje jedine bolnice na području opštine.

"Radi obezbjeđivanja bolničke zdravstvene zaštite građana i gostiju Herceg Novog, neophodno je da Vlada Crne Gore obezbijedi stabilno finansiranje Bolnice na mjesečnom nivou do pronalaženja trajnog rješenja u okviru sistema javnog zdravstva Crne Gore. Apelujemo na Ministarstvo zdravlja da sa osobljem Bolnice Meljine koje je neophodno za njeno funkcionisanje, sklopi ugovore o radu na neodređeno vrijeme i da im obezbijedi isti status kao osoblju svih drugih bolnica u sistemu javnog zdravstva Crne Gore", naglašavaju u Opštini.

Kako dodaju, Skupština opštine Herceg Novi se obavezuje da će u kontinuitetu pratiti upravne i sudske procese vezane za Bolnicu Meljine i da će povodom ovog pitanja redovno obavještavati odbornike i građane Herceg Novog.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić poručio je građanima i odbornicima tokom današnjeg zasijedanja da Bolnica Meljine neće biti zatvorena 31. januara, naglasivši da je to jasno i da to više ne treba isticati.

Predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Ivan Otović informisao je da će se i na narednoj redovnoj sjednici na dnevnom redu naći tačka o razmatranju statusa i daljeg funkcionisanja bolnice Meljina, u stečaju.

Današnjoj vanrednoj sjednici prisustvovali su i predstavnici Bolnice Meljine, Sindikata te zdravstvene ustanove, Instituta “Dr Simo Milošević”, te Ministarstva finansija i socijalnog staranja i Ministarstva zdravlja.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније