Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 01. 2022. 20:35   >>  20:43 1

NVO "VOZ NEPREBOLA"

Ni nakon 16 godina ne znaju se krivci za nesreću na Bioču

Ni 16 godina nakon nesreće na Bioču u kojoj je stradalo 47, a povrijeđeno više od 200 putnika, porodice stradalih ne mogu da saznaju istinu ko su krivci i zašto je odgovarao samo mašinovođa Slobodan Drobnjak. To su poruke s konferencije povodom obilježavanja godišnjice željezničke nesreće. Iz Nevladine organizacije "Voz neprebola" poručuju da više od deceniju i po pokušavaju da obnove sudski pistupak. Napretka, kažu, nema.

Predsjednik NVO "Voz neprebola" Goran Vojinović je kazao da uprkos brojnim i očiglednim dokazima tužilaštvo i nadležne institucije i dalje ćute, a krivci se i kriju.

"Tužilaštvo nema interesa da obnovi postupak za slučaj Bioče, onda se može reći da prava, pravde i zakona nema u Crnoj Gori", kaže Vojinović.

Svi su, kako kaže, puni razumijevanja za slučaj Bioče, ali niko nije zainteresovan da se sudski postupak obnovi.

"Prije nekoliko mjeseci uputili smo zahtjev da nas prime predsjednik Skupštine, ministar finansija i socijalnog staranja i predsjednik Odbora za bezbjednost. Odgovor smo dobili samo od predsjednika Skupštine Alekse Bečića, ali kao i u ovih prethodnij 16 godina saslušali su nas, ali nema nikakve pomoći", kazao je Vojinović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније