Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 12. 2013. 18:48   >>  18:48 3

DEMANTUJU “BLIC“

UP: Registrovano pet kamenovanja “Fiata“

Crnogorska Uprava policije je, od 12. avgusta 2012. godine, otkada se kroz Crnu Goru vrši željeznički transport vozila kompanije „Fiat Aumotomobili Srbija“, na pruzi na relaciji Beograd – Bar, na teritoriji Crne Gore registrovala pet slučajeva kamenovanja vagona otvorenog tipa – loso kola, na kojima su vozila ove kompanije trasnportovana.

Portalu RTCG, povodom teksta koji smo prenijeli iz dnevnog lista Blic, Uprava policije dostavila je odgovor koji su, kako navode, poslali  novinaru tog lista, a iz koga se, kako tvrde, vidi da su navodi lista, kada je u pitanju Crna Gora, u potpunosti netačni.

„U dva, od pet slučajeva kamenovanja navedenih vozila, na loso kolima su nastala oštećenja u vidu ulubljenja i ogrebotina na ukupno tri vozila (u jednom slučaju na dva vozila, a u drugom na jednom vozilu), dok u tri slučaja kamenovanjem nije nastalo nijedno oštećenje na vozilima, odnosno lica koja su u ova tri slučaja kamenjem gađala vozila nisu pogodila nijedno vozilo“, navodi se u odgovoru Uprae policije beogradskom listu.

"Blic" je danas objavio da su tokom ove godine, na putu od Kragujevca do luke Bar, huligani oštetili 120 automobila „fijat 500 l“. "Na željezničku kompoziciju koja prevozi automobile bacano je kamenje, bilo je krađa, a čak je zabilježeno i da su pucali na automobile iz vatrenog oružja. Većina vandalizama se dešavalo na teritoriji Crne Gore“, napisao je beogradski list.

„Policijski službenici su u jednom slučaju identifikovali i procesuirali osumnjičena lica. Naime, službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Centra bezbjednosti Podgorica su 11. juna 2013. godine Osnovnom državnom tužiocu za maloljetnike u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv maloljetnih V.L. (15) i B.S. (17) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da su, na štetu firme „Fiat Automobili Srbija“, počinili krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari“, navodi se u reagovanju Uprave policije.

Kako navode, osnovano se sumnja da su V.L. i B.S, 29. maja 2013. godine, oko 14,00 časova, u mjestu Balijače u blizini nadvožnjaka, kamenjem gađali teretni voz, koji je u tom trenutku prolazio kroz navedeno mjesto, saobraćajući na relaciji Kragujevac – Bar, a koji je prevozio putnička vozila „Fiat 500L“ za potrebe navedene firme.

„Kamenovanjem voza su nastala oštećenja na dva vozila – na jednom vozilu u vidu ulubljenja na vratima, a na drugom u vidu ogrebotine na zadnjem braniku. Od osumnjičenih maloljetnika je, u prostorijama CB Podgorica, u prisusutvu njihovih zakonskih zastupnika, uzeta izjava. Krivična prijava protiv ova dva lica procesuirana je u redovnom postupku“. 

Takođe navode da službenici CB Podgorica preduzimaju aktivnosti na rasvjetljavanju ostala četiri slučaja kamenovanja vozila navedene firme (jednog u kojem su nastala oštećenja u vidu ulubljenja i ogrebotina na jednom vozilu i tri u kojem nijedno vozilo nije oštećeno), s tim što raspolažu operativnim podacima koji ukazuju na to da su i ovi delikti takođe počinjeni od strane maloljetnih lica.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније