Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 12. 2013. 20:57 >> 20:57
1

SUPROTNI STAVOVI

Mladi SDP-a istupaju iz COF-a

Forum mladih SDP Crne Gore odlučio je da istupi iz članstva u Crnogorskom omladinskom forumu, o čemu je tu organizaciju obavijestio danas. Glavni razlog je, kako navode, istup u medijima jednog od visokih predstavnika COF-a, kojim je vrijeđao i diskriminisao pripadnike LGBT populacije.

Kao drugi razlog, mladi SDP-a navode da je od formiranja održana samo jedna, i to osnivačka sjednica COF-a, kada je više od polovine Statuta izmijenjeno, uprkos činjenici da, kada se mijenja više od 50 odsto nekog akta, treba donijeti novi, a ne praviti izmjene i dopune, navode u saopštenju.

U pismu koje je potpisao predsjednik Foruma mladih SDP Danilo Orlandić, navodi se i da od osnivačke sjednice nisu dobili ni zapisnik, ni usvojene materijale.

„Biti i dalje član organizacije čiji članovi i visoki predstavnici ne poštuju prava na različitost po bilo kom osnovu, suprotno je  principima socijaldemokratije na kojima počiva naša organizacija, i za FOM SDP CG ovakav odnos koji je nedostojan mladog čovjeka, predstavlja najvažniji argument za istupanje“, navode u saopštenju.

Takođe, kao jedan od razloga istupanja iz COF-a, mladi SDP-a navode da su, za sve ovo vrijeme dobili jedan jedini mail od sekretarijata COF-a u kome se traži uplata godišnje članarine, uprkos činjenici da se oko njenog pitanja nisu saglasili na osnivačkoj skupštini.

„Nezadovoljni, članovi Foruma mladih SDP, saglasili su se da žele zvanično da istupe iz Crnogorskog omladinskog foruma i time ubuduće kao organizacija ne daju legitimitet funkcionisanju COF-a“, zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније