Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 12. 2013. 11:50   >>  11:57 2

CRNOGORCI U AVGANISTANU

Predsjednički izbori izazov za ISAF

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, viceadmiral Dragan Samardžić, sastao se sa general majorom Jorg Volmerom, komandantom Regionalne Komande Sjever u nastavku posjete pripadnicima crnogorskog kontigenta u bazi "Marmal" u Mazar e Šarifu u Avganistanu.

 

"General Volmer se zahvalio na doprinosu pripadnika VCG poboljšanju cjelokupne bezbjednosne situacije i istakao visok stepen profesionalizma koji pokazuju u toku izvršavanja zadataka. Upoznao je viceadmirala Samardžića sa bezbjednosnom situacijom u zoni odgovornosti Regionalne Komande Sjever, planovima reorganizacije snaga do kraja 2014. godine, kao i za buduću misiju Resolute Support", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Navodi se kako je general Volmer ocijenio da je jedan od najvećih izazova za narednu godinu organizacija predsjedničkih izbora koji su zakazani za 5. april.

"Ali sam uvjeren da su Avganistanske snage bezbjednosti, uz podršku ISAF-a, sposobne da obezbijede povoljne uslove za nesmetano sprovođenje izbora", istakao je general Volmer.

Viceadmiral Samardžić je upoznao generala Volmera da će pripadnici VCG nastaviti sa angažovanjem u misiji ISAF na istim zadacima do okončanja misije, odnosno kraja 2014. godine.

"Takođe je informisao komandanta Regionalne Komande Sjever o namjerama VCG da učestvuje u misiji Resolute Support, novoj misiji nakon 2014.godine, napomenuvši da će konačnu odluku o tome donijeti Skupština Crne Gore.  U pripremi za novu misiji nastaviće se konsultacije na regionalnom nivou po pitanju mogućeg zajedničkog angažovanja, jer se to pokazalo kao najbolji model", navodi se u saopštenju.

Planirano je da misija "Resolute Support" počne 1. januara 2015. godine i ona neće biti borbenog karaktera, već će se fokusirati na trening, savjetovanje i podršku snagama bezbjednosti Avganistana.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније