Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

27. 01. 2022. 13:47 >> 13:48

LGBT FORUM PROGRES

"Nasilje ne smije biti privatna stvar"

Tim LGBT Forum Progresa oštro je osudio novi slučaj femicida u Baru i pozivao nadležne institucije da pristupe ovom i ostalim slučajevima nasilja u porodici sa najvećom mogućom pažnjom i da krenu primjenjivati oštru kaznenu politiku.

Iz Foruma Progres ističu da, prema podacima Uprave policije, nasilje u porodici ni u 2022. godini ne jenjava, pa je tokom januara prijavljeno čak 23 slučaja.

"Rodno zasnovano nasilje i dalje predstavlja ozbiljan društveni problem sa kojim se suočava svaka treća žena u Crnoj Gori, a najekstremniji oblik nasilja – femicid, sve više postaje dio zabrinjavajućeg trenda", navodi se. 

Poručuju i da nasilje nije i nikada ne smije biti privatna stvar.

"Crna Gora mora postati društvo koje ima nultu stopu tolerancije na sve oblike nasilja. Nestabilna politička i društvena situacija, kao i COVID pandemija ne doprinose smanjenju stope femicida i porodičnog nasilja, već suprotno - pospješuju ga. Apelujemo na sve društvene aktere, da svu pažnju posvete suzbijanju nasilja i preventivnom djelovanju protiv femicida jer SAMO ŽIVOT NEMA ALTERNATIVU - sve ostalo ima", zaključuju iz LGBT Forum Progresa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније