Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z. [ Mina ]

27. 01. 2022. 20:31 >> 20:33

SJEĆANJE NA ŽRTVE HOLOKAUSTA

Skupština u znaku kampanje WeRemember

Skupština Crne Gore večeras je osvijetljena natpisom WeRemember, povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta – 27. januara.

Crnogorski parlament se na taj način priključio kampanji koju je, povodom tog važnog datuma, pokrenuo Svjetski jevrejski kongres.

Iz Skupštine su podsjetili da je ranije danas organizovana izložba slika akademskog slikara Nikole Kovačevića pod nazivom „Iz pepela bola i beznađa, vihor nade dade život sjemenu čovječanstva”, koju su otvorili predsjednik parlamenta Aleksa Bečić i predsjednica Jevrejske zajednice Nina Ofner Bokan.

Inspiraciju za te likovne radove, kako su naveli, Kovačević je dobio od prijatelja Jevreja koji mu je pokazao video snimak osoba koje su preživjele Holokaust.

„Njih 600 zajedno sa svojim porodicama pjevaju Odu životu: Ja sam i dalje živ, narod Izraela živi“, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније