Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 12. 2013. 14:51 >> 14:51

U UTORAK U 20H

"Čin ubistva" otvara Festival "Ubrzaj"

Film „Čin ubistva“, koji je djelo režisera Džošue Openhajmera, otvariće ovogodišnje izdanje Festivala filma o ljudskim pravima “Ubrzaj” 2013. Iz Centra za građansko obrazovanje (CGO), koji je organizator, su pojasnili da je riječ o dokumentarnom filmu koji je pomjerio granice dokumentaristike i koji već sada mnogi svrstavaju u iskonsku umjetnost, iako je na početku svog života.

 

 

“’Čin ubistva’ je za godinu dana dobio oko 150 nagrada, uključujući i brojne nagrade publike na prestižnim festivalima za najbolji dokumentarni film u 2013. Riječ je o višedimenzionalnom ostvarenju koje koliko se tiče pojedinca, toliko obrađuje i karakter kolektivnog održanja određenog političkog mikrokosmosa – u ovom slučaju Indonezije”, kazala je PR Festivala Dragana Koprivica.

Inače, film Čin “ubistva” je košmarna vizija zastrašujuće banalne kulture nekažnjivosti u kojoj se ubice šale na račun zločina protiv čovječnosti na televizijskim emisijama i slave moralnu katastrofu sa lakoćom i elegantnošću poput plesne tačke.

“No, upravo kao takav ovaj film nas vodi ka razumijevanju užasa koji je čovjek u stanju da počini i nikog ne ostavlja ravnodušnim”, kazala je Koprivica.

Festival filma o ljudskim pravima “Ubrzaj”, prvi i jedni takve vrste u Crnoj Gori, ima za cilj da posredstvom filma doprinese podizanju svijesti građana o važnosti ljudskih prava i njihove zaštite i unapređenja, kao i vrednosnog okvira koji podstiče harmonične odnose među različitima po bilo kojem osnovu.

Film će biti prikazan na otvaranju Festivala u utorak u 20 sati, a ulaz za sve projekcije tokom trajanja Festivala biće slobodan.

Pogledajte i kratak insert "Čina ubistva" koji će otvoriti Festival o ljudskim pravima u utorak, u CNP-u sa početkom u 20 sati.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније