Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 12. 2013. 08:11   >>  08:25 3

ZBOG PRIVOĐENJA

Ivanović tužio državu

Urednik emisije „Robin Hud" Darko Ivanović podnio je tužbu protiv države zbog nezakonitog hapšenja dok je izvještavao o prinudnom iseljenju Podgoričanke Jelene Vučićević krajem novembra ove godine.

Ivanovića su 29. novembra ove godine policajci iznijeli iz zgrade na Zabjelu sa lisicama na rukama, iako je stajao ispred stana izvještavajući o iseljenju, koje nije ometao. 

To se vidi i na snimku koji su spornog dana napravile njegove kolege, a koji je predložen sudu kao dokaz.

U tužbi podnijetoj Osnovnom sudu u Podgorici Ivanović, kako pišu Vijesti, traži 10.000 eura koje će, kako je naveo, pokloniti Domu za nezbrinutu djecu u Bijeloj.

„Tužiocu su, neopravdano grubim postupanjem od strane pripadnika MUP-a, koji su se ponašali kao da je riječ o najokorjelijem kriminalcu a ne novinaru koji samo koristi svoje pravo da izvještava, prouzrokovane lake tjelesne povrede," navodi se u tužbi.

Ivanović je ispričao da je sudija naredila njegovo privođenje. On je kayao da je protivpravno lišenje slobode ugrozilo i nepovratno ukaljalo njegov ugled jer je javnost mogla steći utisak da je riječ o bahatom novinaru, koji svoj posao obavlja neprofesionalno, ne pridržavajući se osnovnih etičkih principa profesije.

Zbog svega toga Ivanović je, navodi se, imao i jake duševne patnje.

Objašnjavajući sudu da treba da dosudi u korist Ivanovića, advokat Aleksandar Knežević podsjeća da mu je policija hapšenjem na radnom zadatku povrijedila tjelesni integritet, onemogućila ga da radi svoj posao i nanijela mu duševne patnje.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније