Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 12. 2013. 12:57   >>  13:00 2

ISTRAŽIVANJE POKAZALO

CEMI: Najviše korupcije u zdravstvu

Više od 76 odsto građana uvjereno je da je u Crnoj Gori ima korupcije. To su rezultati istraživanja Centra za monitoring (CEMI), koji su pokazali veću percepciju korupciju u odnosu na prethodnu godinu.

 

To što je percepcija korupcija veća u odnosu na prošlu godinu, predsjednik Upravnog odbora CEMI-ja Zlatko Vujović dovodi u vezu sa aferom Snimak. Inače, prošle godine je oko 60 odsto ispitanika vjerovalo da u Crnoj Gori ima korupcije.

Istraživanje je, kao i ranije, pokazalo da građani vjeruju kako korupcije najviše ima u zdravstvu, među političkim partijama i u carini.

Građani smatraju i kako je korupcija najmanje prisutna u vojci, kulturi i u medijima.

Predstavnica CEMI-ja Ana Selić kazala je kako je gotovo 40 odsto građana spremno na bilo koji oblik mita ili traženja veze kako bi završili neku medicinsku uslugu. Slično je kad je u pitanju i zaposlenje.

Rezultati istraživanja pokazali su kako je nešto manje od četiri osto ispitanika kazalo da im je u posljednjih godinu dana tražen novac za određenu uslugu. Sa druge strane, više od 40 odsto ispitanika tvrdi da je taj novac i dalo.

Istraživanjem je bilo obuhvaćeno 973 ispitanika iz 21 crnogorske opštine.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније