Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 12. 2013. 17:20   >>  17:27

KOTOR

Rambo Amadeus promoviše hraniteljstvo

Ambasador dobre volje UNICEF-a Crne Gore, Antonije Pušić – Rambo Amadeus, učestvovaće u otvorenim danima posvećenim hraniteljstvu, koje sjutra organizuje centar za socijalni rad u Kotoru i Tivtu.

Otvoreni dani dio su kampanje "Svako dijete treba porodicu", a Pušić će se, kako je saopšteno iz UNICEF-a, najprije sresti sa crnogorskim hraniteljskim porodicama u Kotoru, kako bi saznao više o njihovim iskustvima i izazovima sa kojima se suočavaju.

Nakon toga, Pušić će se pridružiti šefu predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru Bendžaminu Perksu i gradonačelnici Kotora Mariji Ćatović na promociji hraniteljstva u skupštini opštine u Kotoru koja će početi u deset sati.

Zajedno sa Perksom, Pušić će govoriti i na promociji hraniteljstva u Tivtu koja će, u zgradi opštine, početi u 13 sati.

"Onoliko koliko ulažemo ljubavi u djecu, ona se višestruko vraća nazad, oplemenjuje i u svim aspektima povećava kvalitet života, kako roditelja, tako i hranitelja. Stoga, ovom prilikom pozivam sve koji to mogu da se prijave za hraniteljstvo, jer svako dijete treba porodicu", rekao je Pušić.

Kako je saopšteno iz UNICEF-a, na otvorenim danima svi zainteresovani građani mogu postavljati pitanja socijalnim radnicima, kao i čuti više o hraniteljstvu od lokalnih hraniteljskih porodica. Prema riječima Perksa, od suštinskog je značaja obezbijediti toplo porodično okruženje za svako dijete.

"Najznačajnija odluka koju Vlada može da donese, a koja ima najveći uticaj na ljudska prava i dobrobit ljudi, jeste odluka o brizi za dijete koje je bez roditeljskog staranja," rekao je Perks.

Iz UNICEF-a je navedeno da su istraživanja rađena tokom posljednjih 50 godina pokazala da su mala djeca u institucijama izložena riziku zaostajanja u razvoju.

"Čak ni najbolja institucija ne može djetetu pružiti onu količinu pažnje i ljubavi koju dobija u porodici i koja mu je neophodna za pravilan razvoj", kazali sui z UNICEF-a.

Kampanja "Svako dijete treba porodicu", koju su u septembru prošle godine započeli Vlada Crne Gore, UNICEF i Evropska unija (EU), ima za cilj da poveća broj hranitelja u zemlji i da omogući svakom djetetu u Crnoj Gori da raste u bezbjednom i toplom porodičnom okruženju.

Kampanja je dio projekta "Reforma sistema socijalne i dječje zaštite – socijalna inkluzija", koji sprovodi Vlada Crne Gore, uz tehničku podršku UNICEF-a i UNDP-a i finansijsku podršku EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније