Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 12. 2013. 18:46   >>  17. 12. 2013. 10:06

IVANOVIĆ I AMBASADORI

Unaprijediti bezbjednost hrane

U Crnoj Gori treba i dalje raditi na unaprijeđenju standarda u oblasti bezbjednosti hrane, kao jednoj od najzahtjevnijih i najsloženijih oblasti u procesu pregovora sa Evropskom unijom.

To je danas ocijenjeno na radnom doručku mistra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića i ambasadora u Crnoj Gori koji je održan u Podgorici.

"Konstatovano je da treba dalje raditi na unaprijeđenju standarda u oblasti bezbjednosti hrane, kao jednoj od najzahtjevnijih i najsloženijih oblasti u procesu pregovora sa EU", kaže se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Kako su kazali iz tog resora, Ivanović je upoznao ambasadore sa ključnim ostvarenjima u oblasti poljoprivrede postignutim u protekloj godini, kao što su kreiranih hiljadu novih radnih mjesta, potpisanih 400 ugovora kroz MIDAS projekate, obezbijeđenih 8,5 miliona eura za grantove u naredne dvije godine, ostvaren rast od 11 odsto u proizvodnji mlijeka.

Navodi se da je Ivanović upoznao ambasadore i sa rastom zasada vinove loze za 25 hektara, voća za 100 hektara, završetkom 17 novih vodovoda i dvije kaptaže u 15 opština, započetom gradnjom prvog graničnog prelaza za pregled namirnica biljnog i životinjskog porijekla u Luci Bar.

Ivanović je, kako su kazali iz Ministarstva, podsjetio ambasadore da je tokom ove godine pripremljen i predat akreditacioni paket za agenciju za plaćanja, koja će isplaćivati poljoprivrednike, kada Crna Gora postane članica EU.

(Mina-business)

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније